X

Publicaţia britanică The Guardian, ţinta unui atac cibernetic

Cotidianul britanic The Guardian a anunţat miercuri că a fost ţinta unui ”grav incident informatic” de tipul ransomware, care i-a afectat funcţionarea internă fără însă să obstrucţioneze publicarea articolelor pe pagina de internet sau pregătirea ediţiei tipărite, informează AFP, potrivit agerpres

Conducerea publicaţiei le-a solicitat angajaţilor să muncească de la domiciliu pentru restul săptămânii, în aşteptarea rezolvării incidentului.

Citește și : Bulgaria a exportat arme în valoare de 2,3 miliarde euro în perioada ianuarie-august

”Un incident grav ne-a afectat reţeaua şi sistemele informatice în ultimele 24 de ore”, au explicat directoarea generală a grupului media, Anna Bateson, şi redactorul-şef Katharine Viner, într-un mesaj adresat personalului şi publicat pe site-ul The Guardian.

”Credem că este vorba despre un atac de tip ransomware, dar continuăm să luăm în considerare toate posibilităţile”, au adăugat acestea.

Publicarea articolelor pe site-ul cotidianului britanic de stânga a continuat miercuri după-amiază, iar managementul spune că este ”încrezător” că va putea publica ediţia de joi a ziarului.

Citește și : Zelenski va fi primit la Casa Albă şi se va adresa Congresului Statelor Unite

În timpul unui atac cibernetic de tip ransomware, hackerii accesează reţeaua informatică a unei entităţi, după care criptează datele. Autorii atacului solicită apoi conducerii companiei, organizaţiei sau administraţiei plata unei răscumpărări, deseori sub formă de criptomonede, în schimbul decriptării datelor.

Tags: Anna Batesonatac ciberneticKatharine Vinerransomware
Categorii: Diaspora