Puigdemont, aflat în exil la Bruxelles, face apel la unitatea partidelor separatiste la alegerile din 21 decembrie

Publicat:

Preşedintele catalan destituit de Madrid Carles Puigdemont a făcut apel, sâmbătă, de la Bruxelles, la unitatea partidelor separatiste la alegerile regionale din 21 decembrie.

“A venit momentul pentru toţi democraţii să se unească. Pentru Catalonia, pentru libertatea prizonierilor politici şi pentru republică”, a scris Puigdemont pe Twitter.


El a retrimis mesajul către o petiţie online prin care se apelează la o listă unitară a separatiştilor şi care avea sâmbătă peste 14.000 de semnături.

Într-un interviu acordat vineri seară postului belgian RBTF, Puigdemont s-a declarat “dispus” să candideze la scrutinul convocat de premierul spaniol Mariano Rajoy în decembrie.

Quentin Warlop, realizatorul interviului pentru RBTF, a afirmat că s-au luat măsuri sporite de securitate pentru realizarea emisiunii, subliniind că la final a discutat mai multe cu Puigdemont, deoarece amândoi au soţii din România. Warlop este căsătorit cu Daniela Prepeliuc, iar Puigdemont cu Marcela Topor.

Audienţa Naţională a emis vineri mandate europene de arestare pe numele preşedintelui catalan destituit de Madrid Carles Puigdemont şi altor patru lideri care au fugit împreună cu el în Belgia luni.

Cei cinci lideri separatişti nu s-au prezentat la o audiere joi, când alţi nouă foşti membri ai Guvernului regional catalan au fost arestaţi preventiv.

Unul dintre cei nouă reţinuţi a fost eliberat vineri după ce a plătit o cauţiune în valoare de 50.000 de euro.

Ei sunt acuzaţi cu toţii de rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri publice după proclamarea ”Republicii Catalonia”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.