Puigdemont ridică mingea la fileu Madridului: ‘Ne-am câştigat independenţa, dar vrem un dialog’

Publicat:

Şeful executivului catalan, Carles Puigdemont, şi-a început marţi seara discursul din faţa parlamentului regional asupra “consecinţelor politice” ale referendumului din 1 octombrie, subliniind necesitatea imperioasă de a “reduce tensiunile” în regiune, transmite AFP.

Carles Puigdemont, premierul Cataloniei, a afirmat, marţi seară, că regiunea şi-a “câştigat dreptul la independenţă”, dar a pledat pentru lansarea de negocieri constituţionale în următoarele săptămâni, relatează si cotidianul El Pais.


Ne-am castigat prin vot independenta, dar vrem un dialog cu Madridul“, a spus liderul catalan, aruncand astfel mingea in terenul autoritatilor centrale spaniole.

Contrar celor așteptate, Puigdemont a anunțat că SUSPENDĂ efectele referendumului și anunță negocieri cu Spania. Cu toate acestea, a declarat că nu renunță la ideea declarării independenței Cataloniei și ruperea de Spania. ”O săptămână vom avea timp de negocieri și dialog!”, a spus premierul, noteaza stiripesurse.

“Trăim un moment excepţional, de dimensiuni istorice”, a declarat Puigdemont în faţa parlamentarilor regionali, în timp ce toată lumea aşteaptă să vadă dacă liderul separatist catalan va susţine o eventuală declaraţie de independenţă.

Liderul separatist catalan, Carles Puigdemont, a propus marţi seara, în parlamentul regional, suspendarea unei ipotetice declaraţii de independenţă în vederea unui dialog, fără a fixa un termen, transmite AFP, relatează şi agerpres.

“Guvernul catalan şi eu însumi propunem ca Parlamentul să suspende efectele unei declaraţii de independenţă pentru a putea începe zilele următoare un dialog”, a afirmat şeful guvernului catalan, fără a fi declarat în prealabil cu adevărat această independenţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dodon îl numește pe Usatîi „balabol” și afirmă că este candidatul PAS

Dodon îl numește pe Usatîi „balabol” și afirmă că este candidatul PAS Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, afirmă că Renato Usatîi este de...

Liderul vietnamez Nguyen Phu Trong a murit la 80 de ani

Liderul vietnamez Nguyen Phu Trong a murit la 80 de ani Liderul vechi al Vietnamului, Nguyen Phu Trong, a murit, vineri, 19 iulie 2024, „după...

Zeci de percheziții într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari

Zeci de percheziții într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari Ofițerii INI, în comun cu cei de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție...

Mai multe localități din Soroca vor beneficia de apă potabilă la robinet

Mai multe localități din Soroca vor beneficia de apă potabilă la robinet Vești bune pentru nordul țării. Recent, fost semnat contractul de finanțare între Agenția...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.