Puncte de prim-ajutor pe străzile capitalei

Publicat:

Puncte de prim-ajutor pe străzile capitalei

În contextul în care teritoriul R. Moldova intre, începând cu ziua de mâine, sub Cod galben de caniculă, în capitală vor fi instalate puncte de prim-ajutor.

Citește și:  Moldova se va topi la soare. A fost emis Cod galben de caniculă


Respectiv, începând cu ziua de luni, 1 iulie, acestea vor fi instalate în zonele cu trafic intens și în locurile publice aglomerate. În sectorul Râșcani, se va instala un cort în Parcul „Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, str. Miron Costin,” și CC „Soiuz”.

În sectorul Centru, un cort se va instala în fața centrelor comerciale  „Gemeni” și „UNIC”. La Buiucani – pe str. I. Creangă și str. Calea Ieșilor. În sectorul Botanica –  la McDonald’s și Centru de Tineret. În sectorul Ciocana  – pe  bd. Mircea cel Bătrân Nr. 2; Aleea Mircea cel Bătrân, intersecție cu str. Igor Vieru.

Totodată, în perioada cu temperaturi caniculare, subdiviziunile municipale, în comun cu Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău și Direcția municipală pentru Siguranța Alimentelor, vor asigura monitorizarea permanentă a condițiilor salubre privind plasarea produselor alimentare în piețele de consum.

Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” va intensifica controlul privind activitatea salvamarilor și respectarea de către populație a regulilor de comportament în zonele bazinelor acvatice autorizate pentru odihnă. Direcția generală educație, tineret și sport, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului și Direcția generală cultură și patrimoniul cultural vor asigura respectarea regimului de activitate în perioada caniculară în instituțiile subordonate și taberele de odihnă și de întremare a sănătății copiilor.

Entitățile structurale din cadrul APL Chișinău vor asigura adaptarea și ameliorarea condițiilor de muncă pentru menținerea stării de sănătate a angajaților pe toată durata estivală. Preturile de sector și Primăriile localităților din componența municipiului Chișinău vor asigura amplasarea punctelor de distribuire a apei potabile în holurile instituțiilor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.