X

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Christophe Castaner, a fost ales şeful formaţiunii `La Republique en Marche`

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Christophe Castaner, un aliat apropiat al lui Emmanuel Macron a fost ales sâmbătă şeful partidului “La Republique en marche” (LREM), creat anul trecut de şeful statului francez, relatează dpa. 

Christophe Castaner a fost singurul candidat pentru funcţia de “delegat general” al formaţiunii preşedintelui francez.

Castaner, în vârstă de 51 de ani, fost membru al Partidului Socialist, a fost confirmat de consiliul partidului în cadrul unei reuniuni sâmbătă.

Luna trecută, el a declarat pentru postul de radio RTL că a decis să candideze pentru această funcţie pentru că “reprezintă o provocare extraordinară” de a “construi o nouă mişcare politică diferită de ceea ce s-a construit înainte”.

Potrivit cartei LREM, partidul militează pentru democraţie şi “valorile progresiste”, egalitatea de şanse, egalitatea sexelor, solidaritate, secularism şi libertăţile economice. De asemenea, formaţiunea consideră că locul Franţei în Uniunea Europeană este un “principiu esenţial”.

Partidul “La Republique en marche” deţine 310 locuri din totalul de 577 în Adunarea Naţională a Franţei.

Tags: Christophe CastanerLa Republique en MarcheLREMPurtătorul de cuvânt al guvernului francez
Categorii: DiasporaȘtirile zilei