Puterea de cumpărare a moldovenilor este sub media europeană chiar dacă salariile au crescut

Publicat:

Puterea de cumpărare a moldovenilor este sub media europeană chiar dacă salariile au crescut

Puterea de cumpărare a moldovenilor este, în continuare, sub media europeană, chiar dacă salariile au crescut în ultimul an cu circa 17%.

Citește și: Ce măsuri propune Bolea pentru depășirea crizei în agricultură


Expertul economic Marin Gospodarenco, a comentat pentru Radio Moldova că în clasamentele europene Republica Moldova se poziționează  pe locul 39 din 42 de țări analizate.

„Faptul că suntem pe locul 39 din 42 de țări analizate, indică, de fapt, provocările economice majore care se confruntă cu populația țării noastre. Chiar dacă salariile au crescut, această creștere nu a fost, de fapt, suficientă pentru a alinia puterea de cumpărare la standardele europene”, a explicat Gospodarenco.

Potrivit datelor statistice, anul trecut, în sectorul bugetar câștigul salarial mediu lunar brut a constituit peste 10 mii de lei, în sectorul real aproximativ 13 mii de lei sau cu 21,7% mai mult decât în sectorul bugetar.

Cele mai mari salarii brute le-au primit angajații din domeniile informații și comunicații, finanțe și asigurări. La polul opus sunt prestatorii de servicii administrative, cu o leafă de peste nouă mii de lei, și angajații din domeniile artelor, agriculturii, cazare și alimentație publică cu venituri între șapte și nouă mii de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un copil a spart un vas vechi de mii de ani într-un muzeu

Un copil a spart un vas vechi de mii de ani într-un muzeu Un băiețel de 4 ani a făcut praf un vas vechi...

Zeci de întreprinzători beneficiază de finanțare nerambursabilă de câteva milioane

Zeci de întreprinzători beneficiază de finanțare nerambursabilă de câteva milioane 59 de întreprinzători au obținut finanțări nerambursabile în valoare totală de 25 de milioane de...

MAI va investiga legalitatea Parcului GăgăuziyaLand

MAI va investiga legalitatea Parcului GăgăuziyaLand Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va investiga legalitatea Parcului de Distracții GăgăuziyaLand, transmite TVR Moldova. Citește și: Tarlev, categoric împotriva înstrăinării...

Regulile de bune practică în farmacie au fost adoptate de Guvern

Regulile de bune practică în farmacie au fost adoptate de Guvern Guvernul a aprobat proiectul cu privire la  Regulile de bună practică de farmacie....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.