X

Puterile nucleare poartă o responsabilitate specială privind dezvoltarea durabilă a omenirii (Putin)

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, cu ocazia discursului său privind Starea Naţiunii, că marile puteri ce dispun de arme nucleare au o responsabilitate specială privind conservarea și dezvoltarea durabilă a omenirii, relatează site-ul agenției Tass, potrivit mediafax.

“Statele fondatoare ale ONU trebuie să dea un exemplu. Cele cinci puteri nucleare poartă o responsabilitate specială privind conservarea și dezvoltarea durabilă a omenirii”, a afirmat liderul rus.

Citeşte şi: Un avion de pasageri şi-a golit rezervoarele peste o şcoală din Los Angeles – VIDEO

“Cele cinci națiuni (membri permanenți ai Consiliului de securitate al Națiunilor Unite) trebuie să înceapă cu măsuri de neutralizare a amenințărilor privind un război global, să vină cu noi abordări pentru a asigura stabilitatea pe tot globul, care ar trebui să țină cont pe deplin de aspectele politice, economice și militare ale relațiilor internaționale moderne”, a explicat Vladimir Putin.

Citeşte şi: Trump, FĂRĂ remuşcări: ‘Soleimani trebuia lichidat încă de acum 20 de ani!’

“Rusia este deschisă să consolideze cooperarea cu toți partenerii interesați. Nu amenințăm pe nimeni și nu încercăm să ne impunem voința”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Tags: arme nucleareConsiliul de Securitate al Naţiunilor UniterusiaStarea NaţiuniiVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei