Cel puţin 12 morți într-un atentat sinucigaş împotriva unei reuniuni electorale în nord-vestul Pakistanului

Publicat:

Cel puţin 12 persoane, printre care un influent on politic local, şi-au pierdut viaţa marţi seară într-un atentat sinucigaş împotriva unei reuniuni electorale la Peshawar, în nord-vestul Pakistanului, a anunţat poliţia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Atentatul a fost comis în cursul unei reuniuni organizate de Awami National Party, formaţiune care a mai fost ţinta represaliilor militanţilor islamişti pentru că şi-a manifestat opoziţia faţă de unele grupări cum ar fi talibanii.


Citește și : Taiwan : Peste 2.000 de persoane au fost evacuate în aşteptarea taifunului Maria

Mai devreme, un purtător de cuvânt militar recunoscuse că asupra campaniei pentru alegerile parlamentare de la 25 iulie planează o serie de ameninţări.

“Potrivit primelor elemente ale anchetei, a fost un atac sinucigaş care l-a vizat pe Haroon Bilour”, a declarat pentru AFP Shafqat Malik, un responsabil al poliţiei, referindu-se la unul dintre candidaţii Awami National Party la alegeri.

Un alt responsabil cu rang înalt al poliţiei, Kaukab Farooqi, a confirmat că Haroon Bilour şi-a pierdut viaţa în acest atac.

Haroon Bilour aparţinea unei influente familii politice din provincia Khyber Pakhtunkhwa a cărei capitală este Peshawar. Tatăl său, Bashir Bilour, de asemenea un om politic cunoscut, a fost ucis într-un atentat sinucigaş în 2012.

Citește și : ONU: Peste 800 de copii-soldat au fost recrutaţi în 2017 în Yemen

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Box office nord-american: ‘Deadpool & Wolverine’, 97 de milioane de dolari în al doilea weekend de la debut

Box office nord-american: 'Deadpool & Wolverine', 97 de milioane de dolari în al doilea weekend de la debut "Deadpool & Wolverine", cu Ryan Reynolds (în...

Un crocodil de dimensiuni mari a fost omorât după dispariţia unui australian

Un crocodil de dimensiuni mari a fost omorât după dispariţia unui australian Un crocodil de dimensiuni mari despre care se crede că ar fi atacat...

Tezaur de monede din aur, descoperit într-un oraş antic grecesc din Turcia

Tezaur de monede din aur, descoperit într-un oraş antic grecesc din Turcia Arheologii au descoperit un tezaur ce conţine monede greceşti antice, din aur, îngropat...

Trei producţii cinematografice româneşti, prezentate la Festivalul de Film de la Locarno

Trei producţii cinematografice româneşti, prezentate la Festivalul de Film de la Locarno Trei producţii cinematografice româneşti, susţinute de Institutul Cultural Român, participă la cea de-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.