Cel puţin 27 de morți printre forțele proregim într-un atac al rebelilor în nord-vestul Siriei (OSDO)

Publicat:

Cel puţin 27 de combatanţi ai forţelor proregim au fost ucişi în nord-vestul Siriei într-un atac nocturn al unor facţiuni de rebeli, a anunţat marţi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează France Presse, potrivit agerpres.

Ca represalii, regimul lui Bashar al-Assad şi aliatul său rus au efectuat marţi lovituri aeriene şi au tras focuri de artilerie împotriva teritoriilor rebelilor în provincia Idleb, omorând patru civili, potrivit OSDO.


Citește și : Donald Trump îi aduce un omagiu ”prietenului” său Boris Johnson

Asaltul insurgenţilor în noaptea de luni spre marţi a vizat două sate şi posturi de observaţie ale regimului în provincia Latakia, un bastion al puterii lui Bashar al-Assad, aproape de graniţa cu Turcia, potrivit ONG-ului.

“Cel puţin 27 de combatanţi ai forţelor regimului şi aliaţilor lor, dintre care opt ofiţeri, au fost ucişi în confruntări” şi de tiruri de artilerie ale rebelilor, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Atacatorii au cucerit un sat la doi kilometri de graniţa turcă şi câteva posturi de observaţie ale regimului.

Ofensiva a făcut de asemenea peste 40 de răniţi printre forţele loialiste. Acesta este cel mai mortal atac în sector în ultimii trei ani, potrivit aceleiaşi surse.

Provincia Latakia, de unde este originar preşedintele Assad, este în prezent relativ neafectată de violenţa ce devastează Siria din 2011.

Citește și : Transparency International: Parlamentarii eurosceptici, în fruntea listei cu membri ai PE care au cumul de joburi

Acolo se află baza aeriană Hmeimim unde sunt staţionate forţele ruseşti, angajate militar în Siria alături de regim de la sfârşitul anului 2015.

Cu toate acestea, insurgenţii ocupă o parte din teritoriu în nord-estul provinciei, care se învecinează cu regiunea vecină Idleb, controlată de jihadişti şi rebeli. Insurgenţii încearcă în mod regulat să lanseze atacuri asupra zonelor guvernamentale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.