X

Putin a inaugurat o autostradă modernă leagă Moscova de Sankt Petersburg în aproape 5 ore şi jumătate

Preşedintele rus Vladimir Putin a inaugurat miercuri o nouă autostradă modernă ce leagă capitala Moscova de Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, în aproape 5 ore şi jumătate sau mai puţin, informează joi agenţia de presă TASS, scrie agerpres.

La ceremonia de deschidere, ministrul rus al transporturilor Evgheni Dietrich a anunţat că, în urma unui vot popular, noua autostradă se va numi “Neva”, după numele râului ce traversează fosta capitală imperială.

Citește și : Reticenţa faţă de vaccinuri reprezintă o ameninţare majoră la adresa sănătăţii publice în toată Europa

“Din câte am înţeles, cele trei (nume) principale sunt Valdai, Două Capitale şi Neva. Cele mai multe (voturi) au fost pentru (alegerea) Neva”, a declarat Putin. “Deci, aşa se va numi”, a adăugat preşedintele rus.

Autostrada M-11 are o lungime de 669 de kilometri şi construcţia ei a început în 2012.

Taxa pentru automobile în zilele lucrătoare va fi de 1.820 de ruble (28,40 dolari SUA), dar dacă se utilizează un transponder, costul va fi redus la 1.331 de ruble (20,80 dolari). Taxa va fi mai mare în weekend, ajungând până la 2.020 de ruble (31,60 dolari), iar pentru utilizatorii de transpondere, taxa va fi de 1.494 de ruble (23,30 dolari).

Drumul între Moscova şi Sankt Petersburg va dura aproximativ cinci ore şi jumătate sau mai puţin pe noua legătură rutieră.

Citește și : Majoritatea rușilor cred că guvernul de la Moscova nu acţionează în interesul poporului

Tags: moscovaNevarubleSankt PetersburgVladimir Putin
Categorii: Diaspora