X

Putin afirmă că în acest moment nu vede ‘necesitatea’ unei întâlniri cu Biden

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, vineri, că nu vede “necesitatea” organizării unei întrevederi cu omologul său american Joseph Biden, argumentând că în prezent nu există negocieri pentru rezolvarea conflictului din Ucraina, deşi Kremlinul semnalase dorinţa unei întâlniri , informează mediafax.

“Nu văd necesitatea unei întâlniri, în momentul de faţă nu există nicio platformă de negocieri” pentru soluţionarea conflictului din Ucraina, a declarat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde, la finalul Conferinţei pentru Interacţiuni şi Consolidarea Încrederii, din Astana, Kazahstan.

Citește și : Ministrul Finanţelor din Marea Britanie a fost DEMIS

Vladimir Putin a precizat că nu a decis încă dacă va participa la summitul Grupului G20 din noiembrie, unde Kremlinul semnalase că ar putea fi organizată o întâlnire cu Joseph Biden.

Liderul de la Casa Albă a declarat că s-ar întâlni cu Vladimir Putin pentru a discuta despre eliberarea jucătoarei de baschet americane Brittney Griner, precizând însă că nu ar vorbi fără lideri din Ucraina despre oprirea războiului.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat joi seară că obiectivele “operaţiunii militare speciale” din Ucraina rămân aceleaşi, dar a semnalat că ar putea fi atinse prin negocieri. “Direcţia nu s-a schimbat, operaţiunea militară specială continuă, noi continuăm să ne atingem obiectivele. Cu toate acestea, am transmis în mod repetat că rămânem deschişi negocierilor pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat Dmitri Peskov pentru publicaţia rusă Izvestia, potrivit agenţiei Reuters, regretând însă că ceea ce a numit atitudinea “ostilă” a Occidentului faţă de Rusia.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, declara marţi că preşedintele Vladimir Putin va analiza serios o eventuală propunere pentru o întâlnire directă cu omologul său american la summitul Grupului G20, programat în Bali, Indonezia, pe 15-16 noiembrie. Dar Casa Albă a catalogat propunerea Moscovei drept “o tentativă de a induce în eroare”.

Citește și : Republica Moldova are nevoie de un plan pentru plata gazelor ruseşti

Săptămâna trecută, preşedintele Biden nu a exclus posibilitatea unei întrevederi cu Vladimir Putin la summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente. “Rămâne de văzut”, a răspuns preşedintele SUA unei întrebări privind o astfel de întrevedere.

Tags: AstanaBrittney GrinerCasa AlbaG20Joseph BidenkremlinucrainaVladimir Putin
Categorii: Diaspora