Putin ”apreciază sprijinul” nord-coreean pentru politica rusă

Publicat:

Putin ”apreciază sprijinul” nord-coreean pentru politica rusă

Relaţiile dintre Rusia şi Coreea de Nord intră într-o ”nouă eră de prosperitate”, a asigurat liderul nord-coreean Kim Jong Un la summitul bilateral de la Phenian cu omologul său rus Vladimir Putin, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro. Acesta din urmă a afirmat la rândul său că “apreciază sprijinul” nord-coreean faţă de politica rusă.

“Relaţiile dintre ţările noastre intră într-o nouă eră de mare prosperitate care este imposibil de comparat chiar şi cu cea din perioada relaţiilor sovieto-coreene din secolul trecut”, a spus Kim, potrivit traducerii în rusă a remarcilor sale relatate de agenţiile de presă ruse.


Citeşte şi: Ucraina rămâne fără curent o zi întreagă – Stiripesurse.md

“Guvernul Republicii Populare Democrate Coreene apreciază misiunea importantă şi rolul unei Rusii puternice în menţinerea stabilităţii şi echilibrului în lume”, a adăugat Kim, declarându-şi “sprijinul deplin” faţă de operaţiunea militară lansată de Rusia în Ucraina în februarie 2022.

Putin ”apreciază sprijinul” nord-coreean pentru politica rusă

Coreea de Nord “îşi va întări comunicarea strategică cu Rusia în faţa situaţiei care se complică” în lume, a mai spus liderul nord-coreean.

“Acordăm o înaltă apreciere sprijinului dvs sistematic şi permanent pentru politica rusă, inclusiv în ce priveşte dosarul ucrainean”, a afirmat la rândul său Vladimir Putin la începutul întâlnirii cu Kim Jong Un, după o ceremonie solemnă desfăşurată în principala piaţă din Phenian.

Putin a anunţat totodată că este “pregătit” un “nou document fundamental” privind relaţiile bilaterale “pe termen lung”.

Putin ”apreciază sprijinul” nord-coreean pentru politica rusă

Potrivit Kremlinului, este vorba de un “acord de parteneriat strategic global”, care, dacă va fi semnat, va fi condiţionat de “evoluţia profundă a situaţiei geopolitice din lume”.

Vladimir Putin a mai amintit la întâlnirea de miercuri că “Rusia şi Coreea de Nord sunt legate de decenii de o prietenie solidă şi de o strânsă vecinătate” şi şi-a exprimat speranţa că “următoarea întâlnire” cu Kim Jong Un “va avea loc în Rusia, la Moscova”.

Cei doi s-au mai întâlnit în Extremul Orientul rus în aprilie 2019 şi septembrie 2023.

Un video publicat de Kremlin de la primirea festivă a oaspetelui rus în principala piaţă din Phenian, decorată cu portrete uriaşe ale celor doi lideri, arată mii de locuitori ai capitalei nord-coreene, inclusiv numeroşi copii, salutându-i pe Putin şi Kim cu flori şi baloane în mâini, în sunetele unei orchestre militare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat Marina Tauber va fi apărată în dosarul privind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.