X

Putin a aterizat cu emoţii în staţiunea unde îşi va petrece Crăciunul

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a sosit joi seara în Hakasia (sudul Siberiei), unde va petrece o scurtă vacanţă de Crăciun, pe care ruşii – creştini ortodocşi de rit vechi – îl sărbătoresc la 7 ianuarie. Liderul de la Kremlin se va afla la Hakasia în compania ministrului apărării, Serghei Şoigu, relatează postul de televiziune NTV, potrivit agerpres.

Avionul prezidenţial, potrivit presei ruse, a aterizat în condiţii dificile, din cauza ceţii, pe aeroportul din Abakan, capitala regiunii Hakasia. Circa 40 de minute, avionul la bordul căruia se afla Vladimir Putin s-a rotit în zona aeroportului, la o altitudine de trei km, înainte de aterizare.

Citeşte şi: Cine este Michael Wolff, autorul care a provocat ‘focul şi furia’ lui Trump?

Portalul FlashSiberia, citând o sursă din guvernul regional, informează că şeful statului rus va petrece câteva zile de vacanţă pe meleagurile siberiene, fără însă a preciza locul unde îşi va petrece şeful statului ziua de Crăciun.

Nu este prima vacanţă a lui Putin în zonă. Astfel, în 2013, Putin – acompaniat de ministrul Serghei Şoigu şi premierul Dmitri Medvedev – a prins o ştiucă imensă şi ‘s-a întâlnit’ cu leopardul zăpezilor numit ‘Mongol’. În august 2017, Putin a vizitat din nou zona, unde a petrecut mai multe zile în sălbăticia Siberiei.

De altfel, în ultimii ani, Putin a serbat Crăciunul departe de agitaţia Moscovei, preferând să participe de unul singur la slujba religioasă din ajunul Crăciunului. Vladimir Putin, care şi-a anunţat recent candidatura la cel de-al patrulea mandat prezidenţial, a divorţat oficial de soţia sa Liudmila în 2014, după 30 de ani de căsnicie. Zvonurile îi atribuie o relaţie cu fosta gimnastă Alina Kabaeva, însă oficial nu se ştie nimic, întrucât Putin îşi ţine viaţa privată departe de lumina reflectoarelor. 

Tags: AbakanCraciunDmitri MedvedevHakasiarusiaSerghei ŞoigusiberiaVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei