Putin avertizează SUA că este necesar să ofere Coreei de Nord ”garanţii absolute de securitate” în vederea unei ”denuclearizării”

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Statele Unite că este necesar să ofere Coreei de Nord garanţii de securitate solide, dacă vor să încheie un acord învederea ”denuclearizării”, relatează The Associated Press, potrivit news.ro .

Putin, care a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat televiziunii chineze CCTV, şi-a exprimat speranţa ca întâlnirea de săptămâna viitoare între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un să aducă rezultate pozitive.


Citește și : Taifunul Ewiniar a ajuns pentru a doua oară pe parcursul unei singure zile pe coastele sud-estice ale Chinei

El a salutat măsuri ”fără precedent” întreprinse de Coreea de Nord – suspendarea testelor nucleare şi balistice şi demolarea instalaţiei sale de teste nucleare – drept un semn de bunăvoinţă important.

Liderul de la Kremlin a salutat totodată ”curajul şi matura” decizie a lui Trump de a se întâlni cu Kim, însă a avertizat că Phenianul va voi ”garanţii absolute de securitate” pentru a-şi abandona ambiţiile nucleare.

”Nu poate fi altfel, mai ales după evenimentele tragice din Libia şi Irak”, a declarat Putin.

”Nord-coreeni le văd în faţa ochilor (evenimentele), iar astfel cer în mod natural garanţii”, a insistat liderul de la Kremlin.

Citește și : Cehia: Miliardarul Andrej Babis desemnat premier pentru a doua oară

El şi-a exprimat regretul faţă de faptul că Statele Unite şi Coreea de Sud nu şi-au oprit manevrele militare.

Putin a anunţat, de asemenea, că propuneri din partea Moscovei în vederea dezvoltării unor proiecte comune – cu ambele Corei – în domeniul transportului feroviar şi a unor gazoducte vor contribui la stabilitatea întregii regiuni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.