Putin cere garanții în schimbul denuclearizării Coreii de Nord

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a solicitat miercuri ‘garanţii’ internaţionale de securitate pentru Coreea de Nord în schimbul denuclearizării la care ea s-a angajat în cadrul summitului din iunie între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Coreei de Nord trebuie să îi fie promise garanţii de securitate în schimbul acţiunilor sale în vederea denuclearizării’, a reiterat Putin, în cadrul Forumului economic de la Vladivostok (Extremul Orient rus).


Citește și: Verdict dur în Peru: Toți liderii unei gherile maoiste au fost condamnați pe viață

‘Dar mi se pare contraproductiv să îi soliciţi Coreei de Nord să facă totul şi să nu i se ofere nimic la schimb’, a apreciat preşedintele rus, propunând ca Phenianului să-i fie oferite ‘garanţii internaţionale’, în special de către puterile nucleare.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a angajat în favoarea unei ‘denuclearizări complete’ în Peninsula Coreeană în schimbul unor ‘garanţii de securitate’ în cursul summitului istoric din 12 iunie din Singapore cu preşedintele american Donald Trump.

Dar, de atunci, discuţiile privind modalităţile şi calendarul acestui proces par să fi intrat în impas.

‘Coreea de Nord a luat măsuri în vederea denuclearizării (…), dar se pare că aşteaptă nişte semnale la schimb”, a spus Putin.

Citește și: MĂCEL în Afganistan. 68 de morți într-un atentat sinucigaș

‘Dacă Coreea de Nord se va mulţumi doar cu garanţiile americane, vom fi încântaţi. Dar mi se pare că garanţiile internaţionale ar fi mai adecvate’, a subliniat preşedintele rus, a cărui ţară participă la formatul de negocieri în şase privind dosarul nuclear nord-coreean (cele doua Corei, Japonia, Rusia, China şi SUA).

Aceste declaraţii intervin cu o săptămână înainte de noul summit intercoreean, preconizat pentru 18-20 septembrie, la Phenian.

‘Indiferent de dificultăţile care ne aşteaptă pe această cale, nu vom renunţa la pace. Sudul şi Nordul nu trebuie să se întoarcă la trecut’, a declarat premierul sud-coreean Lee Nak-yeon, prezent la forumul de la Vladivostok. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului Un depozit ascuns în munți, într-un...

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: ‘Dușmanul nostru se află în altă parte’

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: 'Dușmanul nostru se află în altă parte' Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă miercuri că televiziunea rusă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.