Putin continuă epurările în Ministerul Apărării. Patru adjuncţi au fost demiși; printre cei nou numiţi se numără o rudă de a sa

Publicat:

Putin continuă epurările în Ministerul Apărării. Patru adjuncţi au fost demiși; printre cei nou numiţi se numără o rudă de a sa

Preşedintele rus Vladimir Putin a demis luni patru viceminiştri ai apărării şi a numit o rudă a sa, Anna Ţiviliova, pentru a ocupa unul dintre posturile vacante, potrivit Reuters, scrie AGERPRES.

Putin i-a demis pe miniştrii adjuncţi ai apărării Nikolai Pankov, Ruslan Ţalikov, Tatiana Şevţova şi Pavel Popov, potrivit decretelor Kremlinului. El a numit-o pe Ţiviliova, despre care presa rusă a scris că este fiica vărului lui Putin, în funcţia de ministru adjunct al apărării. Ea este soţia actualului ministru al energiei, Serghei Ţiviliov.


Leonid Gornin, ministru adjunct de finanţe, va fi prim-adjunct al ministrului apărării în subordinea ministrului apărării, Andrei Belousov.

Pavel Fradkov, fiul fostului prim-ministru Mihail Fradkov, a fost numit ministru adjunct al apărării. Oleg Saveliev a fost numit, de asemenea, ministru adjunct al apărării.

Belousov, numit luna trecută în funcţia de ministru al apărării

După ce, luna trecută, Putin l-a numit pe Belousov în funcţia de ministru al apărării şi l-a transferat pe Serghei Şoigu în funcţia de secretar al Consiliul de Securitate al Rusiei, într-un demers văzut de experţi drept o încercare de a instala persoane loiale în Ministerul Apărării.

Putin a semnat şi un decret conform căruia Ministerul Apărării va avea 12 viceminiştri în loc de 10, inclusiv doi prim-viceminiştri, conform portalului RBC.ru.

Potrivit aceluiaşi portal, Ţiviliova va răspunde de problemele legate de asigurarea locativă şi a asistenţei sociale pentru personalul militar şi de interacţiunea ministerului cu Fundaţia Apărătorii Patriei, pe care aceasta o patronează.

Publicaţia independentă rus “Vajnîie istorii” dezvăluia în 2012 că soţii Ţiviliov au cumpărat compania petrolieră Kolmar, estimată la aproximativ 400 de milioane de dolari. În prezent Kolmar ocupă locul 11 în Rusia în ceea ce priveşte producţia de petrol. În 2014, Serghei Ţiviliov a devenit directorul general al companiei, iar în 2018 deţinea deja 70% din acţiunile companiei. Înainte de a fi numit guvernator interimar al regiunii Kemerovo în aprilie 2018, el a transferat acţiunile pe numele soţiei sale şi apoi a condus regiunea. Ţiviliov a fost numit ministru al energiei în mai 2024.

După începutul războiului în Ucraina, Anna Ţiviliova a condus Fundaţia Apărătorii Patriei pentru a sprijini participanţii la conflict. Uniunea Europeană, Marea Britanie, Elveţia şi Ucraina au inclus-o pe ruda lui Putin pe lista cu sancţiuni, conform Vajnîie Istorii.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.