X

Putin denunță o ‘crimă odioasă’ după atacul armat contra premierului slovac Robert Fico

Putin denunță o ‘crimă odioasă’ după atacul armat contra premierului slovac Robert Fico

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat miercuri ceea ce a numit o ”crimă odioasă” după atacul armat contra premierului slovac Robert Fico, rănit grav prin împuşcare, transmit Reuters şi AFP.

”Am aflat cu indignare de tentativa de asasinat contra lui Robert Fico, prim-ministrul Republicii Slovace. Nimic nu poate justifica această crimă odioasă. Îl cunosc pe Robert Fico drept un bărbat curajos şi hotărât. Sper că aceste calităţi îl vor ajuta să depăşească această situaţie dificilă”, a scris liderul de la Kremlin într-o telegramă adresată preşedintei Slovaciei, Zuzana Caputova, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

La rândul său, ambasadorul Rusiei la Bratislava, Igor Bratcikov, a condamnat atacul comis asupra lui Fico.

”Condamn puternic acest act de violenţă şi îmi exprim convingerea că este necesară pedepsirea autorilor”, a menţionat diplomatul rus într-o scrisoare către şeful guvernului slovac, postată pe pagina de Facebook a ambasadei ruse în Slovacia.

Premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost rănit în abdomen prin împuşcare miercuri în plină stradă după o reuniune guvernamentală desfăşurată în afara capitalei Bratislava, în oraşul Handlova. El se află în stare critică. Un suspect în vârstă de 71 de ani a fost arestat la faţa locului, potrivit presei locale. Acesta a tras patru sau cinci focuri de armă asupra premierului.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Tags: Robert FicoSlovaciaVladimir Putin
Externe