X

Putin este un ‘semănător de război’! Următoarele lui ţinte ar putea fi Republica Moldova şi Georgia

Preşedintele rus Vladimir Putin este un “semănător de război”, iar ofensiva în curs de desfăşurare în Ucraina ar putea să se extindă la Republica Moldova şi la Georgia, a avertizat vineri ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, citat de France Presse, potrivit agerpres.

“Suntem îngrijoraţi pentru ceea ce va urma”, a subliniat Jean-Yves Le Drian, întrebat de postul de radio France Inter despre situaţia Republicii Moldova şi a Georgiei, şi a denunţat “deriva rusă în materie de ingerinţe”.

Citeşte şi: Se dau lupte grele la nord-vest de Kiev – Black News

Vladimir Putin vrea să scoată Ucraina de pe “harta statelor”, a declarat vineri şeful diplomaţiei franceze, apreciind de asemenea că “securitatea” preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski este de acum ameninţată de ofensiva rusă în curs de desfăşurare.

Citeşte şi: Explozii puternice în centrul Kievului – Black News

“Războiul este total. Preşedintele rus a ales să scoată Ucraina de pe harta statelor” lumii, a afirmat Jean-Yves Le Drian la postul de radio France Inter. “Securitatea preşedintelui Zelenski este un element central a ceea ce se întâmplă. Suntem în măsură să-l ajutăm dacă este necesar”, a adăugat el.

Tags: frantaGeorgiaJean-Yves Le Drianrepublica moldovarusiaucrainaVladimir PutinVolodimir Zelenski
Categorii: Diaspora