Putin i-a oferit un elicopter prezidenţial omologului său zimbabwian

Publicat:

Lliderul de la Kremlin i-a oferit un elicopter omologului său zimbabwian Emmerson Mnangagwa, anunţă Guvernul zimbabwian, în contextul în care Vladimir Putin încearcă să obţină susţinerea liderilor africani, reuniţi într-un summit Rusia-Africa la Sankt Petersburg.

Emmerson Mnangagwa face parte dintre liderii africani care participă la acest summit Rusia-Africa, de două zile, considerat un test al susţinerii lui Vladimir Putin în Africa după ce a invadat Ucraina, transmite Știri.md cu referire la Bani.md.


Citește și : PAS cere modificarea Constituţiei, dar CCM-ul spune ‘pas’

„Excelenţa sa preşedintele Putin a oferit un elicopter prezidenţial excelenţei sale preşedintelui Emmerson Dambudzo Mnangagwa”, a anunţat joi, pe reţelele de socializare Ministerul zimbabwian al Informaţiilor.

Ministerul a publicat imagini în care Emmerson Mnangagwa coboară treptele elicopterului sau stă aşezat în cabină, la o masă pe care se aflau pahare de vin alb şi un bol cu fructe.

„Această pasăre se va afla în curând pe cerul nostru”, scrie pe Twitter un purtător de cuvânt al Guvernului zimbabwian, Nick Mangwana.

Liderii din Zimbabwe sunt vizaţi de sancţiuni care le-au fost impuse de către Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE), cu privire la corupţie şi încălcări ale drepturilor omului.

Emmerson Mnangagwa, în vârstă de 80 de ani, care încearcă să fie reales într-un scrutin care, potrivit unor analişti, ar urma să fie strâns, luna viitoare, atribuie de mult timp dificultăţile economice ale ţării acestor sancţiuni.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru Veaceslav Platon în Rusia

„Victimele sancţiunilor trebuie să coopereze”, a declarat Emmerson Mnangagwa, în faţa elicopterului, într-o înregistrare video publicată de către Ministerul Informaţiilor.

Vladimir Putin a citat joi Zimbabwe printre cele şase ţări africane care urmează să primească „gratuit” cereale din Rusia, după ce Kremlinul s-a retras din Acordul de la Istanbul din iulie 2022 care permitea tranzitul cerealelor ucrainene la Marea Neagră.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși SUA au anunțat joi confiscarea a 41 de domenii de internet, despre care...

Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor

Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor Cel puţin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.