Putin îi somează pe ruși, înainte de alegeri: ‘Este imperativ să ne confirmăm unitatea!’ – VIDEO

Publicat:

Putin îi somează pe ruși, înainte de alegeri: ‘Este imperativ să ne confirmăm unitatea!’ – VIDEO

Vladimir Putin a chemat joi poporul rus să dea dovadă de “patriotism” îndemnând populaţia să meargă la vot pentru alegerile prezidenţiale programate în Rusia între 15 şi 17 martie.

„Cetăţeni ai Rusiei, prieteni,


Mâine, 15 martie, se vor deschide secțiile de votare în vasta noastră țară, iar votul de trei zile la alegerile prezidențiale va începe, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

Este pentru a opta oară când vor avea loc alegeri prezidențiale în Rusia, ceea ce arată inviolabilitatea principiului organizării de alegeri regulate, care este unul dintre principiile de bază ale unui stat democratic. Rezultatul va afecta direct dezvoltarea țării în următorii ani.

Acesta este un eveniment important cu mize mari și, în calitate de șef al statului în funcție, cred că este necesar să vă adresez astăzi.

Aș dori să subliniez că poporul este singura sursă de putere din țara noastră!

Această prevedere legală cheie este consacrată în Constituție. Înseamnă că numai voi, cetățenii Rusiei, determinați viitorul Patriei.

Nu vă veți vota doar, ci vă veți declara ferm voința și aspirațiile, precum și implicarea personală în viitorul Rusiei, pentru că alegerile sunt un pas în viitor.

Sunt încrezător că vă dați seama că țara noastră trece printr-o perioadă dificilă și ne confruntăm cu provocări formidabile în aproape toate sferele. Pentru ca noi să continuăm să le întâlnim cu demnitate și să depășim cu succes dificultățile, trebuie să rămânem uniți și să avem încredere în noi înșine.

Am dovedit că putem rămâne împreună în timp ce apărăm libertatea, suveranitatea și securitatea Rusiei, ne susținem valorile, tradițiile, istoria și cultura și acționăm în conformitate cu ceea ce ne spun conștiința, adevărul și dreptatea. Avem propria noastră viziune asupra tipului de țară pe care ne dorim și cum ar trebui să o construim și ce planuri ar trebui să realizăm. Astăzi, este extrem de important să nu ne abatem de la această cale, să realizăm ceea ce ne-am propus și să ne îndeplinim obiectivele ambițioase.

Multe depind de fiecare dintre voi în următoarele zile!

Permiteți-mi să fiu sincer cu voi: participarea la alegeri de astăzi este o manifestare a patriotismului. Acest lucru este bine înțeles de locuitorii din Donbass și Novorossiya care, în cele mai grele circumstanțe, au votat în timpul referendumurilor pentru unitatea cu Rusia și își vor alege și acum.

Militarii noștri din prima linie vor vota și ei. Ei dau dovadă de curaj și eroism, ne apără Patria și participă la alegeri pentru a da un exemplu pentru noi toți.

Este imperativ să ne confirmăm unitatea și hotărârea de a merge înainte împreună. Fiecare vot al tău este valoros și important. Așadar, vă îndemn să vă exercitați dreptul de vot în următoarele trei zile. Secțiile de votare se vor deschide peste tot, în fiecare oraș, oraș și sat al țării noastre mari.

Prieteni, noi toți, poporul multietnic al Rusiei, suntem o mare familie. Ne pasă și ne facem griji pentru țara noastră natală. Vrem ca ea să înflorească, să fie puternică, liberă și prosperă. Ne dorim ca nivelul de viață și calitatea vieții să se îmbunătățească. Și așa va fi. Vom face totul exact așa cum ne dorim.

Așadar, vă rugăm să veniți la secțiile de votare și să vă clarificați poziția civică și patriotică, să votați pentru candidatul ales de dvs. și pentru viitorul prosper al iubitei noastre Rusii”, a spus Putin.

Alegerile din Rusia

Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, aflat la putere ca preşedinte sau ca prim-ministru din anul 2000, se confruntă cu trei adversari în cele trei zile de vot care încep vineri. Niciunul dintre contracandidaţi nu l-a criticat. Sondajele de opinie arată că el este susţinut de majoritatea ruşilor, un sondaj realizat luna trecută de Centrul Levada acordându-i un sprijin de 75%. Doi candidaţi care sperau să intre în cursa prezidenţială cu o platformă prin care să ceară încetarea războiului din Ucraina, descris oficial de Rusia drept o “operaţiune militară specială”, au fost declaraţi neeligibili.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

Alegerile prezidenţiale, care durează trei zile, încep cu deschiderea secţiilor de votare în Extremul Orient rus la ora locală 8.00 (joi, 22.00 ora României) şi se încheie cu închiderea celor din Kaliningrad, duminică, la ora 20.00 (ora României).

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului Creatorul saudit al unui serial de animaţie...

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat Doi autori de farse din Federaţia Rusă, care...

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025 Cântăreţul britanic Ed Sheeran, aflat în prezent în turneu în Spania, a anunţat noi concerte...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.