X

Putin îl cheamă la ordine pe Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va duce joi în Rusia pentru a discuta cu omologul său rus Vladimir Putin despre escaladarea tensiunilor în nord-vestul Siriei, unde Ankara este angajată într-o ofensivă împotriva regimului de la Damasc, care este susţinut de Rusia, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Vizita lui Erdogan în Rusia, despre care preşedinţia turcă a precizat într-un comunicat că este o deplasare de o zi, vine pe fondul deteriorării relaţiilor dintre Ankara şi Moscova în ultimele săptămâni, din cauza situaţiei din Siria.

Citeşte şi: Luare de OSTATICI într-un mall din Filipine! Cel puţin un om a fost rănit

Duminică, Turcia a anunţat că a lansat operaţiunea “Scutul primăverii” împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad în regiunea nord-vestică Idlib, doborând două avioane. Nouăsprezece soldaţi sirieni au fost ucişi.

Regimul de la Damasc a lansat în decembrie anul trecut o ofensivă pentru a prelua controlul în Idlib, considerat ultimul fief al rebelilor şi jihadiştilor din Siria. Ofensiva forţelor guvernamentale siriene este sprijinită de aviaţia rusă şi a generat fricţiuni între Ankara şi Moscova.

Citeşte şi: Coronavirusul A AJUNS în Indonezia! Familia unui înalt oficial a fost infectată!

Situaţia umanitară din Idlib este deja catastrofală. De la începutul ofensivei regimului, din decembrie, aproape un milion de oameni au fost nevoiţi să-şi abandoneze locuinţele în această regiune aflată la graniţa cu Turcia, ceea ce reprezintă un exod de o amploare fără precedent într-un interval de timp atât de scurt, de la începutul conflictului din Siria, în 2011, conflict soldat cu peste 380.000 de morţi.

Tags: ankarabashar al assaddamascIdlibmoscovaRecep Tayyip ErdoganrusiasiriaturciaVladimir Putin
Categorii: Sinteze