X

Putin îl contrazice pe Biden. Ce spune liderul de la Kremlin despre un posibil război între Rusia și NATO

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu pentru presa rusă că afirmaţia preşedintelui american Joe Biden potrivit căreia Rusia va ataca o ţară NATO dacă va câştiga în Ucraina este un nonsens total, dând asigurări că Rusia nu are niciun interes să se lupte cu alianţa militară NATO, relatează Reuters.

Joe Biden a avertizat la începutul acestei luni că, dacă Putin obţine o victorie în Ucraina, atunci Rusia va ataca o ţară NATO.

Citește și Surse RIA: Putin va candida la preşedinţie ca independent

“Este un nonsens total – şi cred că preşedintele Biden înţelege acest lucru”, a declarat Putin într-un interviu difuzat duminică de televiziunea de stat Rossia.

A fost o încercare a lui Biden de a-şi justifica “politica eronată” privind Rusia, a comentat Putin.

“Rusia nu are niciun motiv, niciun interes – niciun interes geopolitic, nici economic, nici politic, nici militar – să se lupte cu ţările NATO”, a asigurat liderul de la Kremlin.

“Nu cred că SUA de astăzi – mă refer la perspectiva dezvoltării mondiale – sunt atât de interesate, aşa cum credeau acum 20 de ani, să provoace – sau aşa cum declară public – o înfrângere strategică Rusiei”, a mai declarat Putin în interviul acordat realizatorului emisiunii “Moscova. Kremlin. Putin”, Pavel Zarubin.

“Nu avem nicio pretenţie teritorială una faţă de cealaltă, nicio dorinţă de a strica relaţiile cu ele (cu ţările NATO – n.r.). Suntem interesaţi să dezvoltăm relaţiile”, a susţinut Putin.

Între timp, a acuzat liderul rus, Finlanda a fost literalmente târâtă în NATO, deşi avea toate disputele cu Rusia – inclusiv cele teritoriale – rezolvate cu mult timp în urmă, de la mijlocul secolului XX.  “Nu existau probleme – acum vor exista, pentru că acum vom crea acolo Districtul Militar Leningrad şi vom concentra acolo anumite unităţi militare. De ce au nevoie de asta? Este doar o prostie!” – a comentat Putin mimând uimirea.

Citește și Rusia fabrică tot mai multe arme și amenință Moldova, Georgia şi statele baltice. Avertismentul Germaniei

El a acuzat “partenerii” occidentali că vor să creeze în mod artificial probleme, pentru că nu vor să aibă Rusia ca un concurent.
Tags: Joe BidenLiderul de la KremlinPutinVladimir Putin
Categorii: Externe