X

Putin încă nu a decis dacă va participa la summitul G20 din Bali (Kremlin)

Kremlinul a transmis miercuri că preşedintele Vladimir Putin încă nu a decis dacă va participa la summitul G20 care se va desfăşura în luna noiembrie în insula indoneziană Bali, relatează Reuters, potrivit agerpres.

”Sunt multe forumuri internaţionale planificate pentru luna noiembrie”, a spus în faţa presei consilierul lui Putin pentru politică externă, Iuri Uşakov.

Citește și : Britanic suspectat că a ajutat un oligarh să ‘fenteze’ sancţiunile

”Dacă întrebaţi despre G20, încă mai este mult timp până la G20, la fel şi până la alte forumuri – vom vedea”, a adăugat el.

Preşedintele american Joe Biden, întrebat anterior la postul CNN dacă s-ar putea întâlni cu omologul său rus la G20, a răspuns că nu vede sensul unei întâlniri cu acesta.

”Depinde în mod specific ce ar dori (Putin) să vorbim”, a completat Biden, adăugând că dacă preşedintele rus ar dori să discute despre Brittney Griner (baschetbalista americană încarcerată în Rusia pentru posesie de droguri), atunci el ar fi deschis faţă de o astfel de discuţie.

Dar ”nu văd vreo raţiune de a mă întâlni cu el acum”, a spus direct liderul de la Casa Albă.

Întrebat despre aceste remarci ale lui Biden, consilierul lui Putin menţionat mai sus a răspuns: ”Ceea ce pot spune este că noi, Rusia, nu renunţăm niciodată la negocieri, şi nici la vreunul dintre contactele internaţionale utile”. ”Niciodată nu respingem o mână întinsă. Dar dacă simţim sau înţelegem că un partener nu doreşte să se întâlnească cu noi dintr-un motiv sau altul, atunci noi nu ne impunem”, a adăugat Iuri Uşakov.

Citește și : AIEA se declară îngrijorată de faptul că alimentarea centralei nucleare Zaporojie depinde doar de generatoare

Anunţând pe 21 septembrie mobilizarea a 300.000 de rezervişti pentru a consolida trupele ruse care pierd teren în faţa contraofensivei ucrainene, Putin a acuzat Occidentul, şi în special SUA, că a impus Kievului să nu mai negocieze cu Moscova şi a aprovizionat cu armament trupele ucrainene, întrucât ”scopul Occidentului este să slăbească, să divizeze şi să distrugă Rusia”.

Tags: baliG20Iuri UşakovkremlinVladimir Putin
Categorii: Diaspora