X

Putin îşi confruntă o dublură generată de inteligenţa artificială

Putin îşi confruntă o dublură generată de inteligenţa artificială

Preşedintele rus Vladimir Putin a părut să rămână fără cuvinte pentru scurt timp, joi, atunci când şi-a văzut o versiune de-a sa generată de inteligenţa artificială, relatează Reuters.

‘Dublura’ a folosit ocazia de a-i adresa o întrebare lui Putin în timpul conferinţei de presă anuală în care şeful statului rus primeşte întrebări prin videoconferinţă din întreaga ţară, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Putin avertizează Chişinăul: ‘Dacă nu vrea, nu trebuie’

”Vladimir Vladimirovici, salut, sunt un student la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg. Doresc să vă întreb dacă este adevărat că aveţi o mulţime de dubluri?”, a întrebat ‘dublura’, provocând râsete în rândul publicului prezent cu Putin în sală la Moscova.

”Şi de asemenea: Care este opinia dumneavoastră despre pericolele pe care inteligenţa artificială le aduce în viaţa noastră?”, a continuat ‘dublura’ lui Putin.

După această întrebare, Vladimir Putin a părut puţin ezitant, după care a răspuns: ”Văd că păreţi să arătaţi ca mine şi aveţi vocea mea. Dar m-am gândit la asta şi am decis că singura persoană care trebuie să arate ca mine şi să vorbească cu vocea mea sunt eu”.

Citeşte şi: Alertă teroristă în Parlamentul European de la Strasbourg

“Asta e prima mea dublură, de altfel”, a adăugat el.

În special în presa occidentală au existat speculaţii conform cărora Vladimir Putin are una sau mai multe sosii pentru a-l înlocui la unele apariţii publice ca urmare a unor presupuse probleme de sănătate. Kremlinul a respins aceste speculaţii, declarând că sănătatea preşedintelui Putin este excelentă.

Tags: inteligenţă artificialărusiaSankt PetersburgvideoconferinţăVladimir Putin
Categorii: ExterneȘtirile zilei