Putin: ‘ISTERIA creată în jurul Coreii de Nord poate duce la o CATASTROFĂ planetară’

Publicat:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a exprimat marţi împotriva unor noi sancţiuni împotriva Phenianului, calificându-le drept “inutile şi ineficiente”, avertizând totodată că “angajarea într-o isterie militară” în jurul Coreii de Nord “nu are niciun sens” şi “poate să ducă la o catastrofă planetară”, relatează France Presse, potrivit agerpres.

“Angajarea într-o isterie militară nu are sens (…) Toate acestea pot duce la o catastrofă planetară şi la un număr mare de victime”, a avertizat şeful statului rus.


“Rusia condamnă aceste exerciţii” ale Coreii de Nord, care a anunţat că a efectuat cu succes duminică un test cu “bombă cu hidrogen”. “Credem că este o provocare. Dar recurgerea la orice fel de sancţiuni în acest caz este inutilă şi ineficientă”, a afirmat Putin, în cadrul summitului BRICS , grupul celor cinci ţări emergente (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), ce a avut loc la Xiamen, în sud-estul Chinei.

Citeşte şi: Rusia SUSPENDĂ circulaţia feriboturilor între Vladivostok şi Coreea de Nord

Potrivit preşedintelui rus, Coreea de Nord nu va renunţa la dezvoltarea programului său nuclear sub presiunea sancţiunilor, întrucât consideră acest program drept o problemă de securitate, relatează RIA Novosti. ” Prin urmare, trebuie să încercăm să iniţiem un dialog între toate părţile implicate”, a pledat Vladimir Putin.

Pe de altă parte, el a criticat orice fel de răspuns militar posibil, o opţiune pe care Washingtonul nu a exclus-o: “Angajarea într-o isterie militară nu are sens, este o cale care duce la impas”, a insistat liderul rus.

“Aşa cum am afirmat la o întâlnire cu omologii mei ieri (luni), nord-coreenii vor mânca iarbă, dar nu vor renunţa la programul nuclear dacă nu se vor simţi în siguranţă”, a mai spus Putin, citat de agenţia rusă de presă.

Citeşte şi: STARE de URGENŢĂ în Florida. De-abia au scăpat de Harvey şi americanii se pregătesc de un nou uragan puternic – FOTO/VIDEO

Înăsprirea sancţiunilor împotriva Coreii de Nord nu va produce vreo schimbare la nivelul de leadership la Phenian, dar ar putea conduce la suferinţă umană pe scară largă, a afirmat preşedintele Vladimir Putin, citat de Reuters.

În acelaşi timp, preşedintele rus consideră ridicolă situaţia când Federaţia Rusă este inclusă pe aceeaşi listă de sancţiuni împreună cu Coreea de Nord, iar apoi i se cere să se alăture noilor sancţiuni împotriva Phenianului, conform TASS.

Este cel puţin ridicol să fim incluşi pe aceeaşi listă cu Coreea de Nord, iar apoi să ni se ceară ajutor în exercitarea de sancţiuni împotriva Coreii de Nord“, a spus Putin, referindu-se la SUA. “Acest lucru îl fac oameni care confundă Austria cu Australia, iar apoi merg la preşedinte şi îi zic: ‘Acum convingeţi Rusia să înăsprească sancţiunile!‘”, a afirmat sarcastic şeful statului rus.

Potrivit AFP, Putin pare să se fi alăturat poziţiei susţinute de China, care pledează pentru o “rezolvare paşnică” a crizei nord-coreene şi pentru reluarea negocierilor cu regimul lui Kim Jong-un.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

O familie din Căușeni are căpșuni anul împrejur. Care este secretul

O familie din Căușeni are căpșuni anul împrejur. Care este secretul Ne-am obișnuit să cumpărăm legume și fructe de import, deși le-am putea consuma de...

Războiul secret dus de spionii lui Putin împotriva Europei: de la haos pe flancul estic al NATO la băieții răi din Balcani

Războiul secret dus de spionii lui Putin împotriva Europei: de la haos pe flancul estic al NATO la băieții răi din Balcani De la invazia...

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.