Putin : Kremlinul ar trebui să joace un rol de prim-plan în rapul rus în loc să-l cenzureze

Publicat:

Vladimir Putin consideră că Kremlinul ar trebui să joace un rol de prim-plan în rapul rus în loc să-l cenzureze, relatează Reuters, potrivit News.ro .

Putin a făcut aceste declaraţii sâmbătă, în urma uneii scurte reţineri a unui rapper popular, Husky, ale cărui texte critică uneori Guvernul.


Citește și : Partidul Laburist britanic vrea ca parlamentul să voteze acordul de Brexit înainte de Crăciun

După anularea unuia dintre concertele sale la Krasnodar, în sudul Rusiei, Husky a încercat să cânte pe o maşină, ceea ce a condus la arestarea sa sub acuzaţia de ”huliganism”.

Arestarea şi condamnarea sa la 12 zile de închisoare a provocat un val de proteste.

Rapperul a fost eliberat – în mod anticipat – în urma intervenţiei membrilor administraţiei prezidenţiale, a anunţat pe Twitter redactorul-şef al televiziunii publice RT (Russia Today).

”Dacă nu poţi să opreşti ceva, atunci ar trebui să-l iei în mână”, a declarat Vladimir Putin în timpul unei transmisiuni în direct a unei reuniuni a Consiliului său consultativ în Cultură şi Arte.

”Aţi spus că rapul (se bazează pe) trei piloni: sexul, drogurile şi manifestaţiile. Între ele, drogurile sunt cele mai îngrijorătoare. Este drumul care conduce la decadenţa unei naţiuni”, i-a spus Putin producătorului de muzică Igor Matvienko, un membru al acestei instanţe, care a propus să se emită sfaturi pentru părinţi.

Şeful statului rus a abordat de asemenea problema înjurăturilor. El a precizat că a discutat cu o lingvistă.

”Ea mi-a spus personal că asta face parte din limba noastră. Este doar o chestiune în a şti cum să le utilizezi”, a declarat Putin.

Citește și : Cutremur de 6,1 grade în estul Indoneziei; nu a fost emisă alertă de tsunami

Igor Matvienko a sugerat, de asemenea, să se dea directive cu privire la utilizarea înjurăturilor pe Internet şi în presă, însă Putin a declarat că este vorba despre un subiect sensibil – aceste cuvinte fac parte din cultura comună.

”Avem tot felul de părţi de corp şi nu este ca şi cum le-am expune mereu şi oricum”, a declarat preşedintele Rusiei, comparând cuvintele cu părţile corpului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței Angajații Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) au sărăbătorit sâmbătă, 5 octombrie, Ziua Națională a...

Geoană spune că a fost la Moscova în 2009 într-o vizită ‘normală, exploratorie’

Geoană spune că a fost la Moscova în 2009 într-o vizită 'normală, exploratorie' Mircea Geoană a vorbit la Digi24 despre vizita pe care a făcut-o...

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe Varza murată este un preparat tradițional care nu lipsește din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.