X

Putin L-A DEMIS pe Mihail Mizinţev, ‘Măcelarul de la Mariupol’

General colonelul Mihail Mizinţev, care a fost sancţionat de statele occidentale şi supranumit “Măcelarul de la Mariupol” pentru rolul jucat în invazia rusă din Ucraina, a fost demis vineri din funcţia de ministru adjunct al apărării, potrivit unui blogger militar şi unui site de ştiri de prim-plan, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Mizinţev a orchestrat asediul asupra oraşului ucrainean Mariupol în primele luni ale războiului de anul trecut. În septembrie a fost numit ministru adjunct al apărării responsabil de logistică şi aprovizionare.

Citeşte şi: CIA a blocat planul Ucrainei de a ataca Moscova pe 24 februarie – Black News

Când a adoptat sancţiuni împotriva lui în iunie anul trecut, Uniunea Europeană l-a numit “Măcelarul de la Mariupol” şi a apreciat că este responsabil pentru asediul “inuman” asupra oraşului ucrainean, pe care Rusia susţine acum că îl reconstruieşte.

Plecarea sa a fost anunţată de bloggerul militar rus Aleksandr Sladkov şi de site-ul de ştiri RBC. Niciuna dintre aceste surse nu a oferit o explicaţie pentru înlăturarea lui Mizinţev.

Ministerul Apărării nu a răspuns până acum unei solicitări de a comenta informaţia, în timp ce Kremlinul a refuzat să emită o opinie pe această temă.

Rusia a cucerit peste o şesime din teritoriul Ucrainei dar a suferit pierderi puternice în cele 14 luni de război.

Armata rusă nu a reuşit avansuri semnificative din iulie anul trecut, fiind forţată să se retragă mult în jurul oraşelor Harkov şi Herson.

Citeşte şi: Putin a pierdut deja în Ucraina. Trebuie să ne concentrăm pe viitorul război al Chinei cu Taiwan – Black News

În prezent armata rusă se pregăteşte pentru o contraofensivă ucraineană, în timp ce încearcă să obţină controlul deplin asupra oraşului Bahmut din estul Ucrainei, după luni de lupte crâncene.

Preşedintele Vladimir Putin a remaniat frecvent responsabili militari de top fără nicio explicaţie, inclusiv în ianuarie, când Valeri Gherasimov, şeful statului major, l-a înlocuit pe Serghei Surovikin la şefia “operaţiunii militare speciale”, cum numeşte Rusia invazia sa din Ucraina. 

Tags: Aleksandr SladkovharkovHersonMariupolrusiaSerghei SurovikinucrainaValeri GherasimovVladimir Putin
Categorii: Război in Ucraina