X

Putin l-a primit la Kremlin pe Bashar al-Assad

Putin l-a primit la Kremlin pe Bashar al-Assad

Preşedintele Vladimir Putin s-a întâlnit cu preşedintele sirian Bashar al-Assad la Kremlin, a anunţat joi serviciul de presă al preşedinţiei ruse, informează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

“Sunt foarte interesat de părerea dumneavoastră cu privire la modul în care se dezvoltă situaţia din regiune în ansamblu”, s-a adresat preşedintele Putin omologului sirian. “Din păcate, putem vedea că există o tendinţă spre escaladare. Acest lucru se aplică direct şi Siriei”.

Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în regiunea Kaluga

“Având în vedere toate evenimentele care au loc în întreaga lume şi în regiunea eurasiatică în prezent, întâlnirea noastră de astăzi pare foarte importantă pentru a discuta toate detaliile desfăşurării acestor evenimente, pentru a discuta posibile perspective şi scenarii”, a declarat Assad.

Putin l-a primit la Kremlin pe Bashar al-Assad

Serviciul de presă al Kremlinul a precizat că întrevederea a avut loc miercuri.

Conform AFP, televiziunea rusă a difuzat joi imagini are întâlnirii care a avut loc miercuri seara între cei doi şefi stat, France Presse comentând că Moscova ar putea juca un rol de mediator în relaţia dintre Siria şi Turcia. Ca subiecte pe agenda discuţiilor, liderul rus a menţionat, pe lângă escaladarea situaţiei din Orientul Mijlociu, şi stadiul relaţiilor economice bilaterale.

Rusia este un aliat esenţial pentru Damasc, salvând regimul preşedintelui Al-Assad prin intervenţia sa militară din 2015, când Siria se afla în plin război civil.

Tags: bashar al assadkremlinrusiasiriaVladimir Putin
Externe