Putin: Obiectivul principal al ‘operaţiunii speciale militare’ a Rusiei în Ucraina nu s-a schimbat

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că obiectivul principal al ‘operaţiunii speciale militare’ a Rusiei în Ucraina nu s-a schimbat şi constă în ‘eliberarea’ completă a Donbasului (est), relatează Reuters, potrivit agerpres.   

Exprimându-se la summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO) la Samarkand (Uzbekistan), preşedintele rus a acuzat Occidentul că în decurs de decenii a dorit să dezmembreze Rusia şi a spus că şi-a trimis armata în Ucraina în februarie pentru a contracara acest obiectiv.


Citește și : Taiwanul nu vede cu ochi buni apropierea dintre Putin şi Xi: ‘Dăunează păcii internaţionale!’

Evocând în public conflictul din Ucraina pentru prima dată de când a început săptămâna trecută contraofensiva forţelor ucrainene, care au dislocat armata rusă din regiunea Harkov (nord-est), Vladimir Putin a ameninţat cu bombardarea infrastructurilor ucrainene şi a afirmat: ‘Vom vedea cum se va termina această (contra-ofensivă)’.

Putin a spus că Rusia nu se grăbeşte să termine campania sa militară în Ucraina, asigurând că strategia forţelor ruse nu s-a schimbat şi că acestea continuă să cucerească teritorii, potrivit AFP.

‘Operaţiunile noastre ofensive în Donbas nu s-au oprit, ele avansează într-un ritm lent. Planul (de operaţiuni) nu necesită schimbare (…), nu ne grăbim’, a afirmat Vladimir Putin.

Aceste declaraţii ale preşedintelui rus intervin după ce îi spusese în aceeaşi zi premierului indian Narendra Modi că va face tot posibilul pentru a termina cât mai repede conflictul din Ucraina, potrivit AFP.

Citește și : Incendiu violent într-un zgârie-nori din China

‘Cunosc poziţia dumneavoastră cu privire la conflictul în Ucraina, îngrijorările dumneavoastră pe care le exprimaţi frecvent. Vom face totul pentru a-l termina cât mai repede posibil’, a declarat Putin într-o discuţie purtată vineri în cadrul summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (SCO) la Samarkand (în Uzbekistan), conform imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Creată în 2001, Organizaţia de Cooperare de la Shanghai grupează Rusia, China, India, Pakistan şi patru state din Asia Centrală – Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan, urmând să i se alăture şi Iranul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Marea victorie tăcută a Ucrainei: recucerirea Mării Negre

Marea victorie tăcută a Ucrainei: recucerirea Mării Negre Utilizarea porturilor de la Dunăre și a portului Constanța din România și succesul în garantarea rutei de...

Pentru prima dată de la al Doilea Război Mondial, armata unei alte țări a invadat Rusia – Bloomberg

Pentru prima dată de la al Doilea Război Mondial, armata unei alte țări a invadat Rusia - Bloomberg Invazia pe scară largă a Rusiei pe...

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Comisia Europeană consideră că Ucraina are dreptul să atace Rusia pe teritoriul acesteia

Comisia Europeană consideră că Ucraina are dreptul să atace Rusia pe teritoriul acesteia Comisia Europeană a susţinut joi că Ucraina are dreptul să atace Rusia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.