Putin: Oficialii organizaţiilor sportive internaţionale dăunează mişcării olimpice

Publicat:

Oficialii organizaţiilor sportive internaţionale se abat adesea de la principiile olimpismului şi dăunează mişcării olimpice, a declarat marţi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, într-o întâlnire cu guvernul rus, informează EFE, potrivit agerpres.   

“Nu vreau să vorbesc despre ceea ce fac oficialii organizaţiilor sportive internaţionale (pentru a împiedica participarea sportivilor ruşi la evenimente internaţionale – n. r.) care neglijează adesea principiile olimpismului. Prin aceasta, ei nu fac decât să dăuneze mişcării olimpice internaţionale”, a afirmat el.


Citește și : Benny Gantz spune că nu s-au înregistrat progrese asupra pachetului de revizuire judiciară

Putin a subliniat că sportivii ruşi participă şi plănuiesc să participe la diferite competiţii internaţionale şi a subliniat că sportul ar trebui să servească drept legătură între popoare şi ţări, “mai ales atunci când există conflicte”.

La rândul său, ministrul rus al sportului, Oleg Matîţin, a estimat că la Jocurile Olimpice din 2024 nu ar putea participa mai mult de 180 de sportivi ruşi.

“A trece de competiţiile de calificare încă nu garantează participarea la Jocurile Olimpice, deoarece vor exista cerinţe speciale stabilite de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO)”, a spus Matîţin.

Prin urmare, potrivit ministrului, dacă sportivii ruşi trec de competiţiile de calificare şi condiţiile CIO nu se vor schimba semnificativ, “numărul maxim de participanţi din partea rusă va fi de aproximativ 180 de sportivi”.

“Considerăm că este necesar să menţinem dialogul cu federaţiile sportive internaţionale şi să ne apărăm interesele cu ajutorul ţărilor prietene”, a spus el.

De asemenea, el a indicat că decizia privind participarea sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice din 2024 “nu va fi luată înainte de 26 iulie 2023”.

Citește și : Premierul Japoniei va efectua o vizită de două zile în Coreea de Sud

“Astăzi situaţia confirmă importanţa şi necesitatea de a continua consolidarea agendei sportive în cadrul organizaţiilor internaţionale precum Comunitatea Statelor Independente, Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai şi BRICS (grup din care fac parte Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud – n. r.)”, a afirmat ministrul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.