Putin ordonă proiecţia unor documentare despre ofensiva rusă în Ucraina

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat marţi guvernului său să organizeze până în februarie difuzarea în cinematografe a unor ‘filme documentare’ despre ofensiva forţelor Moscovei în Ucraina, relatează France Presse, potrivit agerpres.  

Într-un document publicat pe site-ul Kremlinului se subliniază că ‘Ministerul Culturii trebuie să înainteze propuneri pentru a asigura proiecţia de filme documentare naţionale în reţeaua de cinematografe despre subiecte legate de operaţiunea militară specială, de lupta împotriva răspândirii ideologiei neonaziste şi neofasciste’.


Citește și : Furie în Rusia, după ce Moscova recunoaşte că a pierdut 63 de soldaţi într-un bombardament ucrainean

Rusia şi-a justificat ofensiva în Ucraina în special prin dorinţa de a ‘denazifica’ ţara vecină, Kremlinul acuzându-l pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi autorităţile de la Kiev de complicitate cu mediile ultranaţionaliste.

Moscova îşi mai prezintă ofensiva în Ucraina drept un conflict, prin procură, cu Occidentul, din cauza livrărilor cruciale de arme occidentale către Kiev.

Această decizie intervine după mai multe eşecuri suferite de armata rusă în Ucraina, care în ultimele luni a fost pusă în situaţia să se retragă din regiunea Harkov (nord-est) şi din oraşul Herson (sud).

Armata rusă a trebuit să recunoască luni o lovitură deosebit de grea suferită de trupele sale în localitatea Makiivka, în estul Ucrainei, soldată cu cel puţin 63 de morţi. Dar potrivit Kievului, pierderile ar fi de ordinul sutelor.

Rusia a adoptat deja numeroase legi pentru a controla discursul în jurul ‘operaţiunii militare speciale’, aşa cum numeşte războiul pe care l-a declanşat pe scară largă în 24 februarie în Ucraina.

Citește și : Convorbire telefonică Zelenski-Von der Leyen; Ucraina aşteaptă prima tranşă a ajutorului financiar european

Legea îi pedepseşte cu severitate îndeosebi pe cei care care difuzează ceea ce autorităţile consideră a fi drept ‘minciuni’ despre forţele armate ruse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.