Putin promite că va creşte salariile și pensiile din Rusia

Publicat:

Vladimir Putin a promis că va crește salariul minim al Rusiei și salariile tuturor lucrătorilor din sectorul public, ca parte a măsurilor menite să atenueze sancțiunile economice occidentale declanșate de decizia sa de a porni un război împotriva Ucrainei.

Vorbind miercuri la o întâlnire despre acordarea de sprijin regiunilor ruse, președintele a spus că guvernul va crește, de asemenea, pensiile și alocațiile de stat pentru cei dezavantajați, pe măsură ce prețul mărfurilor va crește, transmite Financial Times.


„Înțeleg că majorarea prețurilor afectează serios veniturile oamenilor”, a spus Putin printr-un videoconferinţă. „Prin urmare, în viitorul apropiat, vom decide să creștem toate beneficiile sociale.”

Măsurile sunt un indiciu timpuriu al loviturii pe care măsurile punitive occidentale împotriva sistemului bancar, a rețelei de plăți și a comerțului încep să le aibă asupra economiei țării.

Prețurile mărfurilor importate au crescut pe măsură ce valoarea rublei a scăzut. Cumpărarea în panică a produselor de bază a declanșat lipsuri rapide în unele zone. Producătorul rus de mașini Avtovaz (Renault) a declarat miercuri că prelungește vacanța de vară programată pentru angajații săi până în aprilie „din cauza crizei în curs de aprovizionare cu componente electronice și pentru a evita o reducere semnificativă a câștigurilor angajaților”.

Putin a căutat să-i liniștească pe ruși, insistând că nu va exista o penurie mare de bunuri și că banca centrală rusă nu va trebui să „tipărească bani”, deoarece țara are suficiente venituri bugetare. El a cerut, de asemenea, guvernului său să reducă rata sărăciei până la sfârșitul anului.

Deși a recunoscut că sancțiunile ar pune la încercare economia Rusiei, el a spus că situația va fi benefică pe termen lung, deoarece asta înseamnă că va deveni mai independentă față de vest.

„Desigur, noua realitate va necesita schimbări structurale profunde ale economiei noastre”, a spus Putin. „Nu voi ascunde că vor fi dificile. Acestea vor duce la o creștere temporară a inflației și a șomajului. Sarcina noastră este să minimizăm astfel de riscuri. ”

El a repetat afirmațiile că Occidentul ar fi impus sancțiuni Rusiei, indiferent de atacul Rusiei asupra Ucrainei și s-a plâns de presupusul plan al națiunilor occidentale de a frâna dezvoltarea Rusiei.

Putin a învinuit, de asemenea, UE și SUA că au anunțat „o neplată foarte reală a obligațiunilor lor înaintea Rusiei” și a spus că rezervele valutare ale Rusiei au fost „pur și simplu furate”. El se referea la o indicație anterioară a Moscovei că va plăti două plăți de dobânzi pentru obligațiunile denominate din dolari în ruble, despre care agențiile de credit spun că ar echivala probabil cu o incapacitate tehnică.

Unele companii occidentale, precum McDonald’s și Ikea, și-au suspendat operațiunile în Rusia de când au fost instituite sancțiunile, punând în pericol numeroase locuri de muncă în Rusia. Kremlinul a sugerat că va naționaliza unele active, descriind această drept o măsură menită să mențină afacerile în funcțiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

Răspunsul lui Zelenski când a fost întrebat cum evaluează performanța șefului armatei ucrainene

Răspunsul lui Zelenski când a fost întrebat cum evaluează performanța șefului armatei ucrainene Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că se abține să facă o...

Ucraina lucrează la constituirea de noi brigăzi pentru a face rotaţii ale trupelor pe front

Ucraina lucrează la constituirea de noi brigăzi pentru a face rotaţii ale trupelor pe front Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit marţi cu comandamentul armatei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.