X

Putin respinge responsabilitatea armatei ruse în atacul de la Kremenciug

Preşedintele rus Vladimir Putin respinge responsabilitatea armatei ruse într-un atac soldat cu cel puţin 18 morţi, potrivit Kievului, vizând un centru comercial din Kremenciug, în Ucraina, relatează AFP, scrie news.ro .  

”Armata noastră nu loveşte nicio instalaţie de infrastructură civilă. Avem toate posibilităţile să ştim unde şi ce se află”, a dat asigurări miercuri, într-o conferinţă la Ashgabat, capitala Turkmenistanului, liderul de la Kremlin.

Citește și : Şefa guvernului francez cere includerea dreptului la avort în Carta drepturilor fundamentale a UE

”Nimeni nu trage, la noi, aşa, la întâmplare. În mod normal asta se face în baza datelor de la informaţii despre ţinte” şi cu ”arme de înaltă precizie”, a subliniat el.

”Sunt convins că, de această datătotul s-a făcut exact în acest fel”, a subliniat Putin.

Ucraina a acuzat Rusia de faptul că a bombardat şi distrus un centru comercial, la Kremenciug, la 330 de kilometri sud-est de Kiev, un atac soldat cu cel puţin 18 morţi şi dispăruţi.

Armata rusă a dezminţit a doua zi că a lovit o instalaţie civilă. Ea a dat asigurări că a bombardat un depozit de armament vecin şi că în acest centru comercial nu exista vreo activitate la momentul respectiv.

Citește și : Canada îşi sporeşte prezenţa diplomatică în Europa Centrală şi de Est, precum şi în Caucaz

Tags: KremenciugkremlinucrainaVladimir Putin
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina