Putin: Rusia şi Statele Unite ar trebui să discute despre controlul armamentului

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni, la Helsinki, că a conveit împreună cu omologul său american Donald Trump să continue discuţii aprofundate cu privire la problema controlului armamentului, relatează The Associated Press, conform news.ro .

Putin a apreciat că Rusia şi Statele Unite ar trebui să discute despre o eventuală prelungire a tratatului de reducere a armelor nucleare New START din 2010 şi despre implementarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) din 1987.


Citește și : Putin califică drept „reuşite” şi „utile” discuţiile purtate cu Trump; Trump: o „zi foarte constructivă”

El a adăugat, în această conferinţă de presă comună cu Trump că alte probleme pe care Rusia ar dori să le discute în domeniul controlului armamentului sunt planul apărării americane antirachetă şi înarmarea spaţiului.

COMPLIMENT

Donald Trump a declarat în această conferinţă că el îi face un compliment lui Putin atunci când afirmă că preşedintele rus este un ”concurent”.

”Eu cred că cuvântul concurent este un compliment”, a spus el după un summit culiderul de la Kremlin.

Mulţi observatori din Statele Unite nu sunt de acord cu Trump.

Ei consideră că Putin este un adversar şi insistă asupra faptului că ţara sa s-a amestecat în alegerile americane prezidenţiale din 2016, în care Trump a obţinut o victorie.

Întrebat ce părere are despre un gazoduct rus către Germania, Trump a răspuns că Statele Unite şi Rusia îşi fac concurenţă pe piaţa energiei.

Locatarul Casei Albe a denunţar extrem de dur Nord Stream 2 şi a atacat Germania în cursul acestui turneu în Europa.

COREEA DE NORD

Putin l-a lăudat pe Trump în privinţa eforturilor acestuia de a soluţiona tensiuni în dosarul nuclear nord-coreean.

”Este bine că începe o rezolvare treptată a problemei peninsulei Coreea”, a spus Putin.

”În multe privinţe acest lucru a devenit posibil mulţumităfaptului că preşedintele Trump s-a implicat în rezolvare, construind dialogul în spiritul cooperării, nu confruntării”, a adăugat el.

TRUMP: PUTIN ”ARE O IDEE INTERESANTĂ” DESPRE AMESTECUL RUS ÎN ALEGERILE AMERICANE

Trump a anunţat că a discutat în mod direct, cu Putin, amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016, însă fără să condamne acţiunile Moscovei în mod public.

El a apreciat, în conferinţa de presă comună cu omologul său rus, că mesajul său a fost ”mai bine transmis personal”.

Locatarul Casei Albe a declarat că a ”petrecut mult timp” vorbind despre amestecul rus în alegerile americane, iar Putin are o poziţie fermă şi ”are o idee interesantă”.

Citește și : Salvini: Singura soluţie la criza migraţiei în Europa este retrimiterea migranților către locurile de unde vin

Trump nu a făcut alte precizări cu privire la această idee.

Putin a declarat, înaintea lui Trump, că Moscova nu s-a amestecat niciodată şi nu se va amesteca niciodată în procesul electoral american.

Acest summit are loc la câteva zile după ce Statele Unite au incupşat 12 agenţi din serviciile militare ruse de informaţii în legătură cu un atac informatic sofisticat din din timpul alegerilor americane din 2016.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.