Putin s-a dus la exerciţiile militare din Extremul Orient rus, la care participă şi China

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat marţi la manevrele militare de mare anvergură la care participă mai multe ţări aliate, printre care şi China, în Extremul Orient rus, a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse de presă, potrivit AFP şi agerpres.

Putin a ajuns la terenul de antrenament militar de la Serghievski, unul din locurile acestor exerciţii, numite Vostok-2022 (Orient-2022), a spus Peskov.


Citeşte şi: Răzbunarea Bundesbank înseamnă probleme serioase pentru Italia (opinie) – Black News

Manevrele ar urma să dureze până la 7 septembrie şi survin în contextul în care Moscova desfăşoară din februarie o ofensivă masivă în Ucraina.

“Este în desfăşurare o reuniune cu uşile închise” cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi şeful Statului Major, Valeri Gherasimov, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adăugând că Putin “va asista la faza finala a exerciţiilor” după această reuniune.

Exerciţiile Vostok-2022 au început joia trecută prin manevre cu avioane de luptă, deplasări de unităţi de luptă antiaeriene şi simulări de deminare în Marea Japoniei, conform Ministerului rus al Apărării.

Citeşte şi: Kievul cere AIEA un audit tehnic la centrala nucleară Zaporojie, nu doar o inspecţie – Black News

Conform Moscovei, peste 5.000 de piese de armament şi de echipamente militare, dintre care 140 de aeronave şi 60 de nave de război şi de sprijin, şi 50.000 de militari sunt mobilizaţi în cadrul acestor exerciţii.

Militari din mai multe ţări din vecinătatea Rusiei sau aliate cu aceasta, precum Belarus, Siria, India şi China, participă la exerciţii. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.