Putin s-a întâlnit cu preşedintele sud-coreean. ‘NU puneţi la colţ Coreea de Nord!’

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a condamnat miercuri Coreea de Nord şi testele cu rachetă efectuate de aceasta în cadrul unei întrevederi cu omologul său sud-coreean Moon Jae-in, dar în acelaşi timp s-a pronunţat pentru rezolvarea crizei nord-coreene prin negocieri, relatează Reuters, conform agerpres.

Vorbind cu ocazia Forumului Economic Oriental din Vladivostok, port rusesc la Pacific, Vladimir Putin a reiterat că rezolvarea crizei provocate de Coreea de Nord este imposibilă doar prin sancţiuni şi presiune.


Programele de rachetă şi nuclear ale Phenianului reprezintă o încălcare flagrantă a rezoluţiilor Naţiunilor Unite, a recunoscut Putin. Dar “fără instrumente politice şi diplomatice este imposibil să se facă progrese în situaţia actuală; pentru a fi mai precis, este chiar imposibil”, a declarat preşedintele rus, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sud-coreean.

Citeşte şi: Sudul Statelor Unite se pregăteşte să dea piept cu Irma, un uragan deosebit de puternic – LIVE VIDEO

La rândul său, preşedintele Coreii de Sud, Moon Jae-in, a declarat miercuri că preşedintele rus împărtăşeşte o viziune comună cu el că rezolvarea problemei nucleare nord-coreene este o prioritate absolută pentru dezvoltarea în Asia de Est.

Moon a afirmat că preşedintele rus şi-a exprimat sprijinul deplin pentru eforturile Coreii de Sud depuse pentru rezolvarea problemelor legate de Coreea de Nord.

Potrivit dpa, preşedintele Vladimir Putin i-a spus omologului său sud-coreean că Rusia nu recunoaşte Coreea de Nord ca putere nucleară.

“Am confirmat pentru Moon Jae-In poziţia noastră principială: Nu recunoaştem statutul nuclear al Coreii de Nord”, a declarat Putin, citat de agenţia de presă TASS, în finalul întrevederii cu preşedintele sud-coreean.

Şeful statului rus a insistat că problema nucleară nord-coreeană nu poate fi rezolvată prin sancţiuni. “Este clar că problemele Coreii de Nord nu pot fi rezolvate doar prin sancţiuni şi presiune”, a subliniat Putin, adăugând: “Nu ar trebui să cedăm emoţiilor şi să punem Coreea de Nord la colţ”

Citeşte şi: Londra ANUNŢĂ ce se va întâmpla cu imigranţii care vor să muncească în UK

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.