X

Putin s-a întâlnit cu preşedintele sud-coreean. ‘NU puneţi la colţ Coreea de Nord!’

Preşedintele rus Vladimir Putin a condamnat miercuri Coreea de Nord şi testele cu rachetă efectuate de aceasta în cadrul unei întrevederi cu omologul său sud-coreean Moon Jae-in, dar în acelaşi timp s-a pronunţat pentru rezolvarea crizei nord-coreene prin negocieri, relatează Reuters, conform agerpres.

Vorbind cu ocazia Forumului Economic Oriental din Vladivostok, port rusesc la Pacific, Vladimir Putin a reiterat că rezolvarea crizei provocate de Coreea de Nord este imposibilă doar prin sancţiuni şi presiune.

Programele de rachetă şi nuclear ale Phenianului reprezintă o încălcare flagrantă a rezoluţiilor Naţiunilor Unite, a recunoscut Putin. Dar “fără instrumente politice şi diplomatice este imposibil să se facă progrese în situaţia actuală; pentru a fi mai precis, este chiar imposibil”, a declarat preşedintele rus, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sud-coreean.

Citeşte şi: Sudul Statelor Unite se pregăteşte să dea piept cu Irma, un uragan deosebit de puternic – LIVE VIDEO

La rândul său, preşedintele Coreii de Sud, Moon Jae-in, a declarat miercuri că preşedintele rus împărtăşeşte o viziune comună cu el că rezolvarea problemei nucleare nord-coreene este o prioritate absolută pentru dezvoltarea în Asia de Est.

Moon a afirmat că preşedintele rus şi-a exprimat sprijinul deplin pentru eforturile Coreii de Sud depuse pentru rezolvarea problemelor legate de Coreea de Nord.

Potrivit dpa, preşedintele Vladimir Putin i-a spus omologului său sud-coreean că Rusia nu recunoaşte Coreea de Nord ca putere nucleară.

“Am confirmat pentru Moon Jae-In poziţia noastră principială: Nu recunoaştem statutul nuclear al Coreii de Nord”, a declarat Putin, citat de agenţia de presă TASS, în finalul întrevederii cu preşedintele sud-coreean.

Şeful statului rus a insistat că problema nucleară nord-coreeană nu poate fi rezolvată prin sancţiuni. “Este clar că problemele Coreii de Nord nu pot fi rezolvate doar prin sancţiuni şi presiune”, a subliniat Putin, adăugând: “Nu ar trebui să cedăm emoţiilor şi să punem Coreea de Nord la colţ”

Citeşte şi: Londra ANUNŢĂ ce se va întâmpla cu imigranţii care vor să muncească în UK

Tags: Coreea de NordCoreea de SudMoon Jae-inrusiaVladimir PutinVladivostok
Categorii: Știrile zilei