X

Putin SCOATE Rusia din tratatul privind armele convenționale în Europa

NATO: “Goliatul rus se clatină”

 

Președintele rus Vladimir Putin a demarat procedurile parlamentare pentru a ieși oficial din Tratatul privind forțele convenționale în Europa (CFE), din care Moscova și-a suspendat deja participarea încă din 2015, informează agențiile de presă ruse. Tratatul era în vigoare din 1990 și a fost modificat în 1997 după dizolvarea Uniunii Sovietice, dar țările NATO, se plânge Moscova, nu au ratificat aceste amendamente, scrie IL MESSAGGERO, potrivit RADOR.

“Discuțiile de astăzi se vor concentra în primul rând pe războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Rusia se află în a XV-a lună a ceea ce se credea că va fi un război de trei zile. Goliatul se clatină. Și asta pentru că David a demonstrat o rezistență imensă și o strălucire tactică, cu sprijinul a 50 de națiuni din întreaga lume”, a declarat președintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Rob Bauer, în deschiderea Comitetului Militar în sesiunea șefilor Statului Major al Apărării, în desfășurare la Bruxelles.

Citeşte şi: Trei membri ai unei organizaţii infracţionale, inculpaţi de Parchetul European, condamnaţi în urma unor înţelegeri cu justiţia croată în schimbul recunoaşterii vinei – Black News

Între timp, un decret al președintelui rus Vladimir Putin a desființat regimul de vize pentru cetățenii Georgiei, care intenționează să călătorească în Rusia, a anulat recomandarea cetățenilor ruși de a nu călători în Georgia și a ridicat interdicția companiilor aeriene ruse de a zbura în Georgia, au relatat agențiile de presă ruse.

Citeşte şi: Şefa diplomaţiei franceze îndeamnă China să îşi exercite influenţa asupra Rusiei pentru oprirea războiului din Ucraina

Tags: bruxellesmoscovaNATORob BauerrusiaTratatul privind forțele convenționale în Europa (CFE)Vladimir Putin
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina