Putin şi Xi Jinping vor avea vineri o videoconferinţă

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin va discuta vineri cu omologul său chinez Xi Jinping prin videoconferinţă despre o serie de subiecte bilaterale şi regionale, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“În primul rând, vor discuta despre relaţiile bilaterale Rusia-China”, a declarat joi presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Vezi și: Cel puţin 10 oameni au murit într-un incendiu la un hotel cazinou din Cambodgia – VIDEO – Black News

“Şi, bineînţeles, va fi foarte important să se discute şi despre probleme regionale mai acute, cele care sunt apropiate Rusiei sau Chinei”, a adăugat Peskov, fără a oferi detalii.

Moscova a încercat să îşi consolideze legăturile economice, politice şi de securitate cu Beijingul de când şi-a început invazia din Ucraina în februarie. Cele două ţări au semnat un parteneriat strategic “fără limite” cu câteva zile înainte ca Rusia să îşi lanseze campania militară.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

Beijingul şi-a sporit de asemenea achiziţiile de petrol şi gaz din Rusia de când ţările europene au rupt legăturile cu Moscova, în timp ce Kremlinul a sprijinit public poziţia lui Xi privind Taiwanul şi a acuzat Occidentul că încearcă să provoace un conflict în legătură cu statutul acestei insule care se autoguvernează şi pe care China o revendică.

Însă Xi a părut uneori distant în privinţa ofensivei militare a Rusiei din Ucraina. În septembrie, Putin a recunoscut public că omologul său chinez are “îngrijorări” în privinţa acţiunilor Rusiei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.