Putin spune că “se va ocupa de bandiţii” ucraineni care atacă regiunea Kursk

Publicat:

Putin spune că “se va ocupa de bandiţii” ucraineni care atacă regiunea Kursk

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări luni că “se va ocupa” de soldaţii ucraineni care desfăşoară ofensiva din regiunea de frontieră Kursk de la începutul lunii august, salutând în acelaşi timp faptul că această operaţiune nu a reuşit să “oprească” avansul rusesc în estul Ucrainei, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Trebuie să ne ocupăm de aceşti bandiţi care au intrat pe teritoriul Rusiei, în regiunea Kursk, şi care încearcă să destabilizeze situaţia din teritoriile de frontieră în ansamblu”, a spus preşedintele rus în timpul unei întâlniri cu elevii.


Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi vine astăzi la Chișinău – Stiripesurse.md

Aceste remarci virulente contrastează cu discursul obişnuit al oficialilor ruşi, care până acum au încercat să minimizeze ofensiva forţelor ucrainene în regiunea Kursk, lansată pe 6 august.

Putin spune că “se va ocupa de bandiţii” ucraineni care atacă regiunea Kursk

Putin a subliniat, totuşi, că Ucraina “nu şi-a îndeplinit sarcina principală pe care şi-a propus-o: să oprească ofensiva (rusă) în Donbas”.

Armata ucraineană a luat forţele ruse prin surprindere în regiunea Kursk, capturând rapid sute de kilometri pătraţi şi zeci de localităţi, înainte de a fi oprită.

Autorităţile ucrainene au susţinut că această operaţiune a avut ca scop, printre altele, să forţeze Rusia să redistribuie în această regiune forţe aflate în prezent în ofensivă în estul Ucrainei.

Acest pariu pare să fi fost pierdut, deoarece armata rusă şi-a accelerat înaintarea în est, cucerind noi sate aproape zilnic şi se află acum la mai puţin de zece kilometri de oraşul Pokrovsk, un important centru logistic.

Putin spune că “se va ocupa de bandiţii” ucraineni care atacă regiunea Kursk

Potrivit lui Putin, trupele ruse avansează acum câţiva kilometri pătraţi cu fiecare atac, şi nu cu câteva sute de metri ca înainte. “A trecut mult timp de când nu am mai văzut un astfel de ritm ofensiv în Donbas”, a spus el.

Ofensiva ucraineană din regiunea Kursk a lăsat cel puţin 31 de civili morţi şi peste 140 de răniţi, iar peste 130.000 de persoane au fugit de lupte, conform autorităţilor ruse.

Putin a recunoscut luni că locuitorii din Kursk şi din alte regiuni de la graniţa cu Ucraina, care sunt bombardate în mod regulat, “trec prin greutăţi severe”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Investigație activă în cazul omorului din sectorul Rîșcani: Briefing de presă programat pentru mâine

Investigație activă în cazul omorului din sectorul Rîșcani: Briefing de presă programat pentru mâine În contextul omorului comis pe 10 iunie în sectorul Rîșcani al...

Festivalul de Film de la Veneţia: Pedro Almodovar, o legendă a cinematografiei spaniole, prezintă primul său lungmetraj, în limba engleză

Festivalul de Film de la Veneţia: Pedro Almodovar, o legendă a cinematografiei spaniole, prezintă primul său lungmetraj, în limba engleză Pedro Almodovar, o legendă a...

Mai multe cazuri de COVID-19 în Chișinău

Mai multe cazuri de COVID-19 în Chișinău Numărul cazurilor de îmbolnăviri de COVID-19 a crescut săptămâna trecută cu peste 800 de cazuri sau cu mai...

Peste 10 mii de copii au pășit pentru prima dată pragul școlii, în Chișinău

Peste 10 mii de copii au pășit pentru prima dată pragul școlii, în Chișinău Peste 10 mii de copii au mers în clasa I, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.