Putin ‘taie-n carne vie’ în cazul lui Ivan Golunov. Preşedintele rus demite prin decret doi capi ai poliţiei

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a demis joi doi generali de poliţie implicaţi în arestarea jurnalistului de investigaţii Ivan Golunov, acuzat de trafic de droguri şi ulterior disculpat, după o puternică mobilizare civică, transmite AFP, potrivit agerpres.

Generalul-maior Iuri Deviatkin, şeful departamentului antidrog din Moscova, şi generalul-maior Andrei Pucikov, responsabil al forţelor de ordine din districtul de vest al capitalei, ‘sunt eliberaţi din funcţiile pe care le exercită’, arată decretul Kremlinului.


Citeşte şi: Putin se implică în criza din R.Moldova şi anunţă pe cine susţine la Chişinău

Ministrul de interne Vladimir Kolokolţev anunţase marţi, la câteva ore după abandonarea urmării penale împotriva lui Golunov, că îi va cere preşedintelui Putin să-i demită pe cei doi responsabili de poliţie.

Potrivit lui Kolokolţev, poliţiştii care l-au arestat pe jurnalist au fost, la rândul lor, suspendaţi pe perioada anchetei.

Ivan Golunov, jurnalist pentru site-ul Meduza, a fost reţinut săptămâna trecută şi plasat în arest la domiciliu sâmbătă.

Citeşte şi: SUA consolidează contingentul militar din Polonia

Golunov este cunoscut pentru anchetele sale despre mafia cimitirelor şi despre alte cazuri de corupţie şi deturnare de fonduri.

Arestarea sa a avut o rezonanţă uriaşă în Rusia, susţinătorii săi denunţând o înscenare menită să pună capăt anchetelor sale.

O manifestaţie de susţinere a lui Golunov, desfăşurată miercuri la Moscova, s-a soldat cu reţinerea a peste 400 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului Un depozit ascuns în munți, într-un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.