X

Putin trage un semnal de alarmă: Egoismul economic fără margini ar putea provoca războaie comerciale și poate chiar reale

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat vineri Statele Unite că egoismul economic fără margini, impus cu forța altor țări, ar putea provoca războaie comerciale și poate chiar reale, informează agenția de știri Reuters, potrivit mediafax.

Cu ocazia Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, liderul de la Kremlin a acuzat statele occidentale, în mod special Washingtonul, de protecționism și concurență neloială.

Citește și: ONU: Un milion de persoane au părăsit Venezuela în ultimele şapte luni

În mod specific, Putin s-a referit la eforturile SUA de a împiedica proiectul gazoductului Nord Stream 2, între Rusia şi Germania, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

Oponenții proiectului consideră că în cazul în care gazul rusesc nu va mai tranzita teritoriul ucrainean, Moscova probabil va alimenta conflictul separatist din estul Ucrainei, astfel existând chiar riscul izbucnirii unui război deschis între Ucraina şi Rusia.

Liderul de la Kremlin a declarat că lumea riscă să alunece într-o eră în care “regulile internaționale generale vor fi schimbate cu legi administrative și mecanisme legale de către un stat sau un grup influent de țări, așa cum din păcate se comportă Statele Unite, răspândindu-și jurisdicția asupra întregii lumi”.

Citește și: Theresa May a demisionat OFICIAL din funcţia de lider al Partidului Conservator

Vladimir Putin a mai afirmat că egoismul economic fără margini, impus cu forța altor țări “este calea spre conflicte nesfârșite, războaie comerciale și poate nu doar războaie comerciale”.

Tags: germaniakremlinPutinrăzboaieSankt PetersburgSUAwashington
Categorii: Diaspora