Putin ‘tună şi fulgeră’: “Pedeapsa inevitabilă și justă îi așteaptă” pe cei care încearcă să “divizeze” Rusia

Publicat:

Putin ‘tună şi fulgeră’: “Pedeapsa inevitabilă și justă îi așteaptă” pe cei care încearcă să “divizeze” Rusia

Vladimir Putin i-a încurajat joi pe anchetatorii ruși să reprime dur orice amenințare de divizare a societății în Rusia, în plină represiune intensificată împotriva criticilor Kremlinului după atacul pe scară largă asupra Ucrainei din februarie 2022.

“Cei care încearcă să sperie oamenii, să ne divizeze societatea, să exploateze sensibilitățile religioase și naționale, nu vor reuși niciodată. O pedeapsă inevitabilă și justă îi așteaptă”, a declarat președintele rus, scrie LA LIBRE BELGIQUE, potrivit stiripesurse.ro.

El a vorbit cu ocazia sărbătorii profesionale dedicate în Rusia, pe 25 iulie, anchetatorilor din Ministerul de Interne, Comitetul de Investigație și Serviciile de Securitate (FSB). Sunt serviciile care generează cele mai multe dosare penale care implică opoziția, apărătorii drepturilor omului sau persoane anonime opuse puterii ruse.


Citeşte şi: Astăzi încep Jocurile Olimpice de la Paris – Stiripesurse.md

Moscova, care neagă, este acuzată de Kiev și de aliații săi occidentali că desfășoară o represiune nemiloasă în zonele ocupate din Ucraina, prin arestări arbitrare, torturi și chiar execuții extrajudiciare ale prizonierilor de război.

În Rusia, represiunea este în plină desfășurare împotriva oricărei opoziții reale sau presupuse la conflictul împotriva Ucrainei. Ea a trimis mii de ruși în instanță pentru cuvinte critice sau mesaje pe internet.

Putin ‘tună şi fulgeră’: “Pedeapsa inevitabilă și justă îi așteaptă” pe cei care încearcă să “divizeze” Rusia

Cea mai mare parte opozanților sunt în exil sau în închisoare, iar principalul critic al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, a murit în detenție în împrejurări tulburi.

Săptămâna trecută, Rusia l-a condamnat pe jurnalistul american Evan Gerșkovici, arestat în martie 2023 în timp ce făcea un reportaj, la 16 ani de închisoare, pe baza unor acuzații de spionaj nedovedite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Legumele care ne pot hidrata indiferent de vremea de afară! Sunt perfecte pentru sănătatea noastră

Legumele care ne pot hidrata indiferent de vremea de afară! Sunt perfecte pentru sănătatea noastră Cu toții am fost nevoiți să facem față caniculei care...

Posturile „Next TV” și „Premiera TV” au fost sancționate cu 92 000 de lei, pentru lipsa programelor locale

Posturile „Next TV” și „Premiera TV” au fost sancționate cu 92 000 de lei, pentru lipsa programelor locale Două posturi de televiziune s-au ales cu...

Comisia Europeană avertizează din nou, în mod formal, Guvernul României că ignoră problema deşeurilor

 Comisia Europeană avertizează din nou, în mod formal, Guvernul României că ignoră problema deşeurilor Comisia Europeană avertizează din nou, în mod formal, Guvernul României că...

Acțiuni de informare și prevenire a arderii resturilor vegetale la Soroca

Acțiuni de informare și prevenire a arderii resturilor vegetale la Soroca Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) și Planul comun pentru intensificarea măsurilor de prevenire a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.