Putin vrea construcţia unei legături de transport rutier între Rusia şi Japonia

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a sugerat că ţara sa ar dori să construiască o legătură de transport rutier între insula rusă Sahalin şi insula japoneză Hokkaido, relatează joi agenţia DPA.

Există deja planuri de construcţie a unui pod care să lege Sahalin de Rusia continentală, a declarat Putin, joi la un forum economic în oraşul port Vladivostok, potrivit comentariilor sale difuzate de mass-media de stat.


Putin, care s-a întâlnit la acest forum cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe, a mai spus că legătura de transport rutier Sahalin-continent ar putea fi extinsă la Hokkaido.

Oficiali ruşi au sugerat anterior că un pod sau un tunel ar putea lega Sahalin şi Hokkaido, pe o distanţă de aproximativ 40 de kilometri.

Printre altele, Abe a declarat la forum că este timpul pentru Rusia şi Japonia să semneze un tratat de pace care să încheie oficial conflictul dintre Uniunea Sovietică şi Imperiul Japoniei, care a sprijinit naziştii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Această încheiere oficială a conflictului nu a avut loc în parte din cauza tensiunilor legate de refuzul Moscovei de a retroceda insule din Arhipelagul Kurile ocupate de Uniunea Sovietică în timpul războiului.

În ultimii ani, Rusia a încercat să îşi consolideze legăturile economice cu Japonia, inclusiv colaborarea în Kurile, pe fondul unei reorientări spre Est în timp ce relaţiile Moscovei cu Uniunea Europeană s-au deteriorat din cauza crizei din Ucraina.

Abe a notat că Rusia şi Japonia au înregistrat mai multe progrese în anumite domenii anul trecut decât în anii 70, potrivit comentariilor difuzate de agenţia de presă de stat rusă TASS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.