Putin vrea să-și asigure o PENSIONARE liniștită. Președinții ruși ar putea beneficia de imunitate la sfârșitul mandatului

Publicat:

Preşedinţii ruşi ar putea beneficia de imunitate după încheierea mandatului faţă de punerea sub acuzare penală, potrivit reformelor constituţionale propuse, a anunţat marţi parlamentarul rus Pavel Kraşenikov, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Propunerea, făcută de un grup parlamentar de lucru al cărui co-preşedinte este Kraşenikov, survine după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat, în luna ianuarie, o reformă majoră a sistemului politic din Federaţia Rusă prin care şeful statului va fi privat de unele atribuţii deţinute în prezent.


Citește și: UE amenință giganții IT cu reguli mult mai dure

Iniţiativele lui Putin, care au fost urmate de demisia premierului Dmitri Medvedev, sunt considerate o modalitate prin care Vladimir Putin vrea să-şi consolideze puterea după ce îşi va încheia actualul mandat de preşedinte, în 2024.

”Preşedintele Rusiei, după ce îşi încheie mandatul, are imunitate. Avem această propunere de reformă”, a spus Pavel Kraşenikov într-o reuniune a grupului de lucru parlamentar pe care îl conduce, potrivit agenţiei de presă RIA.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu va face comentarii asupra propunerii respective în acest stadiu.

Kraşenikov afirmase în această lună că preşedinţii ruşi ar putea fi făcuţi senatori pe viaţă după încheierea mandatelor. Conform legislaţiei în vigoare, parlamentarii ruşi beneficiază de imunitate în cazul acuzaţiilor penale.

O altă propunere avută în vedere de parlamentari este schimbarea fişei postului lui Vladimir Putin din şef al statului în conducător suprem.

Citește și: Un autobuz de transport public a EXPLODAT în Columbia (VIDEO)! Șapte oameni au murit!

Într-un vot în primă lectură desfăşurat în ianuarie, Duma (camera inferioară a parlamentului rus) a susţinut deja reformele propuse de Vladimir Putin. Pentru a fi adoptate, respectivele propuneri trebuie să fie aprobate de camera inferioară în două voturi succesive, înainte de a fi adoptate de camera superioară, ratificate de parlamentele regionale şi apoi promulgate de preşedinte.

Vladimir Putin a anunţat că propunerile prezentate vor face obiectul unui referendum naţional, dar nu a menţionat o eventuală dată a acestei consultări populare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.