Qatargate: Audierea fiicei lui Pier Antonio Panzeri a fost amânată

Publicat:

Un tribunal italian a decis marţi să amâne până în ianuarie o audiere privind eventuala implicare în aşa-numitul scandal Qatargate a fiicei fostului eurodeputat italian Pier Antonio Panzeri, inculpat în acest dosar care a zguduit Parlamentul European, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Curtea de Apel din Brescia (nordul Italiei) a explicat că doreşte să analizeze cererea depusă de avocaţii Silviei Panzeri (38 de ani) care susţin că aceasta nu trebuie să fie extrădată în Belgia întrucât condiţiile din penitenciarele belgiene sunt improprii din cauza suprapopulării.


Citeşte şi: Comisia care anchetează asaltul de la Capitoliu recomandă INCULPAREA lui Trump – Black News

Audierea va avea loc în data de 3 ianuarie.

Aceeaşi instanţă italiană, dar cu un complet de judecată diferit, a decis că Maria Dolores Colleoni (68 de ani), soţia lui Pier Antonio Panzeri şi mama Silviei Panzeri, poate fi extrădată în Belgia.

Deocamdată Maria Colleoni rămâne în Italia, avocatul său Nicola Colli declarând că va contesta la Curtea de Casaţie a Italiei decizia de transfer în Belgia.

Soţia şi fiica lui Pier Antonio Panzeri se află în arest la domiciliu de peste o săptămână, făcând obiectul unui mandat de arestare european emis de autorităţile judiciare belgiene.

Fosta vicepreşedintă a Parlamentului European Eva Kaili, partenerul său de viaţă Francesco Giorgi, care este şi asistent parlamentar, fostul eurodeputat Pier Antonio Panzeri (toţi social-democraţi) plus lobby-istul şi directorul ONG-ului ‘No Peace Without Justice’, Niccolo Figa-Talamanca, sunt inculpaţi în acest scandal.

Citeşte şi: Un vulcan din Ecuador a expulzează o coloană de cenuşă care afectează zone din capitala ţării – Black News

Cei patru sunt acuzaţi de participare la o organizaţie infracţională, spălare de bani şi corupţie. Aflată în detenţie în penitenciarul belgian Saint Gilles, Eva Kaili urmează să compară joi în faţa justiţiei belgiene.

În paralel, Parchetul financiar de la Atena a deschis o anchetă preliminară pentru luare de mită şi spălare de bani cu privire la eurodeputata Eva Kaili. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Victor Parlicov: ‘Sincronizarea rețelelor electrice ucrainene și moldovenești la ENTSO-E a ținut luminile aprinse’

Victor Parlicov: 'Sincronizarea rețelelor electrice ucrainene și moldovenești la ENTSO-E a ținut luminile aprinse' Prioritățile țărilor europene pentru propulsarea tranziției energetice și instrumentele financiare disponibile...

EU4 Moldova Reziliență: Localitățile rurale pot primi finanțare pentru implementarea Smart Village

EU4 Moldova Reziliență: Localitățile rurale pot primi finanțare pentru implementarea Smart Village Localitățile rurale din Moldova pot primi finanțare pentru implementarea Smart Village și crearea...

Rareș Bogdan, noul vicepreședinte al AFET din Parlamentul European: Prioritatea mea absolută este situația din R.Moldova

Rareș Bogdan, noul vicepreședinte al AFET din Parlamentul European: Prioritatea mea absolută este situația din R.Moldova Prim-vicepreședintele PNL România, Rareș Bogdan, a fost ales vicepreședinte...

Câțiva producători agricoli solicită reglementarea cultivării cânepii industriale în Moldova

Câțiva producători agricoli solicită reglementarea cultivării cânepii industriale în Moldova Producători agricoli solicită Parlamentului și Guvernului reglementarea cultivării cânepii industriale, pentru a permite producătorilor agricoli...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.