X

Qatarul a livrat 24 de vehicule blindate Republicii Mali

Qatarul a anunţat că a livrat 24 de vehicule blindate Mali, cu scopul de a ajuta această ţară din regiunea Sahel ”să lupte împotriva terorismului”, relatează Reuters, scrie news.ro .

Qatarul îşi intensifică eforturile, cu scopul de a arăta că reprezintă un atu în securitatea internaţională, după blocada diplomatică şi economică ce i-a fost impusă în iunie 2017 de către vecinii săi arabi de la Golful Persic, care-l acuză de finanţarea terorismului.

Citește și : Jihadiștii revendică atacul terorist soldat cu trei morţi asupra Ministerului de Externe de la Tripoli

Blindatele au fost livrate de avioane militare din Qatar, a anunţat Ministerul de Externe.

Aceste vehicule urmează să contribuie la ”lupta împotriva terorismului şi la instaurarea securităţii nu doar în Republica Mali, ci si în ţările din Sahelul african cunoscute sub numele de G5”, subliniază Doha.

Din Grupul Celor Cinci din Sahel (G5 Sahel) fac parte Mali, Nigerul, Burkina Faso, Ciadul şi Mauritania. Aceste ţări au creat în 2017 Forţa comună a G5 Sahel (FCG5S) în lupta împotriva jihadismului.

G5 Sahel, susţinut de franţa, a cerut timp de luni de zile ca forţa să primească mandat în baza Capitolului VII al Chartei ONU, pentru a beneficia de o finanţare pe termen lung, însă Statele Unite se opun.

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au acceptat să acorde FCG5S suma de 150 de milioane de dolari.

Citește și :https://blacknews.ro/trump-tara-noastra-o-duce-foarte-bine-punem-in-sfarsit-america-pe-primul-loc/

Tags: blindateFCG5SMaliqatarsahelterorism
Categorii: Știrile zilei