X

Qatarul întinde un colac de salvare emigranţilor daţi afară din SUA

El Salvador discută cu Qatar un acord în baza căruia imigranţi salvadorieni ameninţaţi să-şi piardă dreptul de rezidenţă în SUA ar putea trăi şi lucra temporar în acest emirat, a indicat guvernul de la San Salvador, transmite Reuters, conform agerpres.

Săptămâna trecută, administraţia americană a anunţat că, în septembrie 2019, va pune capăt statutului special de protecţie temporară (TPS) de care beneficiază peste 200.000 de cetăţeni din El Salvador rezidenţi în Statele Unite, şi care a împiedicat până acum expulzarea acestora.

Citeşte şi: Un meteorit a căzut lângă Detroit şi a provocat un cutremur – VIDEO

El Salvador se află în discuţii pentru a identifica modul în care cetăţeni salvadorieni ar putea fi angajaţi în Qatar, un emirat bogat, cu circa 2,6 milioane de locuitori, care va găzdui Cupa Mondială la fotbal în 2022, a declarat marţi şeful biroului de presă al preşedinţiei, Eugenio Chicas.

‘Emiratul Qatar (…) a semnalat posibilitatea unui acord cu El Salvador prin care muncitori salvadorieni ar putea fi aduşi în etape’ în Qatar, a afirmat Chicas pentru presă.

După o perioadă neprecizată, aceşti salvadorieni ar reveni în ţara de origine, a indicat oficialul, fără a menţiona câţi muncitori ar putea fi incluşi în program.

Citeşte şi: Un fost agent CIA a fost arestat pentru păstrarea de documente ULTRAsecrete

Ministrul salvadorian de externe, Hugo Martinez, aflat într-o vizită în Qatar până vineri, a declarat că aceste persoane ar putea lucra în construcţii, inginerie, mentenenţa avioanelor şi agricultură.

Potrivit lui Martinez, emiratul Qatar s-a oferit de asemenea să furnizeze servicii de sănătate ţării sale, care se confruntă cu o economie precară şi violenţele unor bande.

Tags: El SalvadorEugenio ChicasHugo MartinezqatarSUA
Categorii: Sinteze