X

Qatarul reacţionează după acuzaţiile lansate de Emiratele Arabe Unite

Qatarul a negat luni că avioanele sale militare au interceptat o aeronavă civilă din Emiratele Arabe Unite (EAU) cu o zi înainte, a anunţat agenţia de presă de stat QNA, adăugând că un avion militar din EAU i-a încălcat atunci spaţiul aerian, informează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit Emiratelor, avioane qatariote s-au apropiat de un aparat civil transportând 86 de pasageri spre Bahrein, forţându-l pe pilot să efectueze manevre evazive pentru a evita o coliziune.

Citeşte şi: ‘CAVIARgate’, scandalul de corupţie care dă peste cap APCE

Citată de agenţia de presă de stat, autoritatea aviaţiei civile din Qatar a declarat că avioanele sale militare se aflau într-un zbor de rutină când un aparat militar din EAU a intrat în spaţiul aerian qatariot fără permisiune în aceeaşi zonă cu avionul civil din Emirate.

“Din păcate, Emiratele Arabe Unite au manipulat faptele pentru a inflama şi induce în eroare comunitatea internaţională. Cea mai recentă declaraţie este o dovadă a acestui lucru”, potrivit QNA.

Ambele ţări s-au acuzat reciproc de o serie de incidente în timpul unor zboruri de când Abu Dhabi şi alte ţări au impus sancţiuni diplomatice, comerciale şi interdicţii de călătorie Qatarului în iunie.

Citeşte şi: Un candidat la alegerile prezidenţiale din Mexic cere ‘să li se taie mâinile’ hoţilor

EAU, Arabia Saudită, Bahreinul şi Egiptul acuză Qatarul că oferă sprijin inamicului regional Iranul, precum şi militanţilor islamişti.

Doha neagă acuzaţiile şi afirmă că rivalii săi încearcă să-i dicteze politica externă. 

Tags: Abu Dhabiavion de pasageriBahreindohaEmiratele Arabe Unite (EAU)qatar
Categorii: Sinteze