Qatarul sprijină Palestina cu aproape jumătate de miliard de dolari

Publicat:

Qatarul a alocat un ajutor de 480 de milioane de dolari pentru teritoriile palestiniene pentru a susţine serviciile de educaţie şi sănătate, precum şi asistenţă umanitară de urgenţă, potrivit unui comunicat oficial publicat marţi, citat de France Presse, potrivit agerpres.

‘Statul Qatar a alocat 300 milioane de dolari sub formă de subvenţii şi împrumuturi pentru a susţine bugetele din sectoarele sănătăţii şi educaţiei din cadrul Autorităţii Naţionale Palestiniene’ (ANP), conform comunicatului, preluat de agenţia oficială QNA.


Citește și: Ca la turci! Autoritatea electorală decide REPETAREA alegerilor din Istanbul

Doha a alocat de asemenea 180 milioane de dolari suplimentar cu titlu de ‘asistenţă de urgenţă şi ajutor umanitar pentru a sprijini programele ONU în Palestina’, adaugă textul.

În comunicat se menţionează că ajutor va fi acordat şi sectorului energetic din teritoriile palestiniene pentru a asigura o aprovizionare neîntreruptă.

Emiratul din Golf a cerut totodată comunităţii internaţionale să-şi asume ‘responsabilităţi umanitare şi morale’ pentru a ajuta poporul palestinian să depăşească criza umanitară.

Citește și: Popularitatea lui Trump sare de 45%, o premieră de când a devenit președintele SUA

Anunţul privind ajutorul acordat de Qatar intervine la o zi după ce responsabili palestinieni din Fâşia Gaza au anunţat încheierea unui armistiţiu cu Israelul după cea mai gravă escaladare a violenţelor din ultimii ani la sfârşitul săptămânii trecute.

Qatarul furnizează cu regularitate ajutoare pentru Gaza, controlată de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, notează agenţia de presă franceză.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.